havadurum

CHP neyi eleştirdi; AKP ne cevap verdi!

CHP eleştirilerine cevap vermek amacıyla düzenlenen basın toplantısında AKP İl Başkan Yardımcısı Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanı Namık Ergin’in verdiği cevaplar hayal kırıklığına yol açtı. Parti üye masalarının kurulduğu, siyasi propaganda yapıldığı, AKP bayrakları altında kurulan iftar yemekleri konusuna özellik ile değinmekten kaçınılarak yapılan açıklama tatmin etmedi.

493
CHP eleştirilerinin özünü teşkil eden AKP iftarlarının siyasi şova dönüştüğü eleştirileri karşısında AKP İl Başkan Yardımcısı Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanı Namık Ergin’in siyasal polemik konusu başka gündemlerden bahsetmesi bir kez daha iftarlar ile ilgili olarak AKP’yi zor duruma düşürdü.
 
Ergin, gerek Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan gerekse Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan tarafından gündem getirilen iddiaların yanından bile geçmeyerek gündemi farklı bir noktaya çekmesi çabaları ile dikkat çekti.
 
Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan ile Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın eleştirilerine yanıt veren Ergin, 26 Temmuz günü iftara engel olamayacağını anlayan Mutan’ın vekaleti bir meclis üyesine bırakarak beldeyi terk ettiğini ileri sürdü. Ergin; “Ne olduysa organizasyonların üzerinden 5 gün geçtikten sonra Çanakkale Belediye Başkanı ve Kepez Belediye Başkanı yaşanan süreçle ilgili sanki aynı kalemden çıkmışa benzeyen açıklamalarda bulunmuşlardır. Kepez Belediye Başkanı Ö. Faruk Mutan’ın bu tür açıklamalarına tüm Çanakkaleliler olarak maalesef alışkınız. İş ve hizmet üretmekten aciz, siyasi edebi olmayan, varlığını, ayakta kalmasını çatışma ve kavgadan uman bir siyasi kişilik için normal davranışlar bunlar. Kepez’de Ak Parti belediyeciliği zamanında 1 lira 40 kuruş olan şebeke suyunun nüfus %50 artmış olmasına rağmen yani sürümden kazanmak mümkünken kepezlilere 3 lira 25 kuruşa satma basiretsizliği gösteren, Ak Parti belediyesince yapılan havuzu toprak doldurup kepezi en büyük saksısına kavuşturan, Atatürk Bulvarındaki güzelim cimleri söküp yerine çalı çırpı diken ve her gün ayrık otu temizlemekle meşgul olan, Ak Parti döneminde yapılanların tamiratını bile yapmayan, bizim zamanımızda Kepeze kazandırılan ve beldenin bu günkü haline gelmesinde büyük rol oynayan tıp fakültesi hastanesinin Kepez’den gitmesi için elinden geleni ardına koymayan bir zihniyetten başka türlü bir tavır beklemek yanlış olurdu. Ancak şunu da belirtmeliyiz ki Belde başkanımız 16 Temmuz da Kepez Belediyesine dilekçe vermiş, Kepez Belediye Başkanı böyle bir yetkisinin olmamasına rağmen bu organizasyona izin vermeyeceğini belirtmiş, hatta Kepez Belediyesinde düzenlediğimiz iftar organizasyonumuzda kasten organizasyonu engellemek için otobüsleri iftar alanına park etmiş, araçlarını trafik polisinin müdahalesi sonucu kaldırmış, 26 Temmuz günü de buna engel olamayacağını anlayınca da vekaleti bir meclis üyesine bırakarak Beldeyi terk etmiştir” dedi.
 
AKP İl Başkan Yardımcısı Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanı Namık Ergin, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan tarafından yapılan eleştiriler içinde; “Kepez Belediye Başkanının bu tavırlarına bütün Çanakkaleliler gibi biz de alışkınız fakat, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın açıklamaları bizi gerçekten şaşırtmış ve üzmüştür” diyerek eleştirilerine şu şekilde devam etti :”Ak Parti iftar organizasyonunun kendisinin dini anlayışına göre bir iftar yemeği olmadığını belirtiyor”. Sayın Başkan kendisini en büyük dini otorite olarak mı görmektedir? CHP’liler iftar programı yapınca ya da Belediye Başkanı cami bahçelerine pankartlarını astırdığında din siyasete alet edilmiyor da Ak Parti sokak iftarları yapınca mı din siyasete alet ediliyor? Çanakkaleliler ve Kepezliler yaptığımız organizasyonlara katılımlarıyla en güzel cevabı vermişlerdir. Vatandaşımızın olaya nasıl baktığı bu katılımlarla görülmektedir. Çanakkale ve Kepez Belediye Başkanlarına sormak istiyorum, siz kimin malını kimden kaçırıyorsunuz? İftar yemeği için yer vermiyorum, çöpünü almıyorum, temizliğini yapmıyorum ne demek? Çanakkale halkının parasıyla onların pisliklerini temizlemem ne demek? Kepezde iftar yemeğine katılan 3.500 Kepezli, kordonda iftar programına katılan 6.500 Çanakkaleli Yunan vatandaşı mıdır?” şeklinde konuştu.
Paylaş