CHP`li vekiller; “Çanakkale cezalandırılıyor” demiştik!

Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü`nün kapatılmasının ardından yaşanan sorunlar nedeni ile açıklama yapan CHP Çanakkale Milletvekilleri Serdar Soydan ve Ali Sarıbaş, “Biz Çanakkale`nin cezalandırıldığını, AKP iktidarının ülkeyi yönetemediğini söylemiştik. Çanakkale bu sorunları örnekleri ile yaşıyor” dediler.

716
Çanakkale`de yaklaşık 2 milyon liraya mal olan Yangın Harekat Merkezi`nin hizmete açılması için gereken 200 bin liralık ödeneğin 7 aydır bulanamaması ve Orman Bölge Müdürlüğü`nün kapatılarak Balıkesir`e bağlanmasının ardından Çanakkale`nin “Üvey evlat” olduğu iddiaları tepki çekiyor. “Çanakkale`ye ne ödenek geliyor, ne araç. Orman İşletme Müdürlüğü kendi yağında kavrulmaya çalışıyor” iddiaları CHP`li vekillerden de tepki çekiyor. CHP`li vekiller Serdar Soydan ve Ali Sarıbaş, dün yaptıkları açıklamalarda 2011 yılında Çanakkale`de kapatılan Orman Bölge Müdürlüğü ile kentin cezalandırıldığını, AKP iktidarı tarafından il olma özelliklerini yitirdiğini dile getirdiler. AKP iktidarının tüm diğer ekonomik, sosyal ve siyasal konularda ülkeyi yönetmekten uzak bir iktidar olduğunu söyleyen CHP`li vekiller Soydan ve Sarıbaş, “AKP iktidarının beceriksiz uygulamalarını Çanakkale örnekleri ile bizzat yaşayarak görüyor. Duble yollarda kenti en sona bırakan, yıllardır düzensiz havayolu taşımacılığı ile halkı oyalayan, kentin en önemli üç bölge müdürlüğünü kapatarak kenti cezalandıran AKP iktidarını Çanakkale halkı çok iyi biliyor” dediler.
 
 
“Çanakkale il olma özelliğini kaybetti”
Türkiye Büyük Millet Meclisi Çevre Komisyonu Grup Sözcüsü ve CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, AKP iktidarında Çanakkale`nin il olma özelliklerini kaybettiğini dile getirdi. Soydan, “Çanakkale`nin cezalandırıldığını biz iki yıl önce dile getirmiştik. Çanakkale, kendisi için en önemli üç kurumu kaybederek en büyük cezayı almıştır. AKP iktidarı Çanakkale`ye üvey evlat yapabilmek için, cezalandırabilmek için elinden geleni yapmıştır. Çanakkaleliler AKP iktidarının zararlarını bizzat yaşayarak, örnekleri ile görmüştür. Yangın Harekat Merkezi konusuna gelince ise burada başka bir sıkıntı daha var. Yaklaşık   iki milyon lira çok ciddi bir rakam. Bu kadar kapsamlı bir yapıya Çanakkale`nin ihtiyacı yoktu. Daha makul ve hesaplı bir yatırım yapılabilirdi. Çanakkale, AKP iktidarının 10 yıl döneminde il olma özelliğini kaybetmiştir. AKP iktidarından önce kurum ve kuruluşları ile bir il olan Çanakkale, bu vasfını AKP döneminde maalesef kaybetmiştir. Çanakkaleliler, AKP iktidarının gerçek yüzünü zaten yıllardır bildikleri için, kentin yönetimini sosyal demokratlara teslim ediyorlar. AKP`nin ülke yönetmedeki beceriksizliğini bile Çanakkale halkı, tercihini AKP`den yana kullanmamaktadır” dedi.
 
 
“AKP iktidarı ülkeyi yanlış yönetiyor”
Türkiye Büyük Millet Meclisi KİT Komisyonu üyesi ve CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, AKP iktidarının ülkeyi yanlış yönettiğini vurgulayarak, Orman Bölge Müdürlüğü konusundaki uyarılarında haklı çıktığını söyledi. Sarıbaş, “Ben bundan iki yıl önce de bu konuyu dile getirerek Çanakkale `nin cezalandırıldığını ifade etmiştim. Bu konuda mecliste en az 10 konuşma yaptım, bu sorunları sık sık dile getirdik. AKP iktadırı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ülkeyi kendi maddi ve manevi çıkarları doğrultusunda yönetmektedir. Orman Bölge Müdürlüğü kapatıldığında da buradan Çanakkale halkının bir çıkarı olmadığını, AKP`nin keyfi uygulaması olduğunu dile getirmiştik. AKP, kentin üç önemli kurumu kapatarak bunu daha iyi anlamamızı sağlamıştır. Yüzde 53`ü orman olan Çanakkale`de AKP Orman Bölge Müdürlüğü`nü kapatan AKP, yüzde bir ormana sahip illerde Orman Bölge Müdürlüğü açmıştır. Bunları da hep kendi çıkarları doğrultusunda yapmıştır. Kazdağları ve Milli Parkları olan Çanakkale`de yangına müdahale konusunda geç kalındığı son çıkan yangınlarda da ortaya çıkmıştır. Yerinden yönetim anlayışı terk edilerek, ormanlık alanlar tehlikeye atılmıştır” dedi. 
Paylaş