CHP’li Araz’dan Eceabat yangınına sert tepki: “Ucuz ölümler ülkesiyiz”

Çanakkale Belediye Meclis Üyesi CHP’li Hanifi Araz, Eceabat'ta 700 hektarlık alanın etkilendiği yangınla ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. 1994 yılındaki büyük yangına atıfta bulunan Araz, bölgedeki orman yangınlarına yönelik eksik planlama ve önlemlerin devam ettiğini vurgulayarak, “Yıllardır felaketleri yaşaya yaşaya kanıksadık. Yanıyoruz, yıkılıyor ve hep beraber ölüyoruz. Ucuz ölümler ülkesiyiz.” dedi.

566

Çanakkale Olay Gazetesi’nden Sevi Gözay Uğurlu’nun haberine göre Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Çanakkale Belediye Meclis Üyesi Hanifi Araz, Çanakkale’nin Eceabat ilçesinde 24 saat sonra kontrol alınan ve 700 hektar alanın etkilendiği yangına ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. 2020 senesinde yaptığı paylaşımı alıntılayan Araz, 1994 yılındaki yangında yaşananları hatırlattı. Araz’ın paylaşımında, “Aşağıda ki paylaşımı 4 yıl önce yapmıştım. Yarımada da dün başlayan orman yangını maalesef devam ediyor. Bu bölgenin er ya da geç yanacağı 1994 yangınından belliydi. Geçen süre içinde herhangi bir çalışma, planlama, gelmekte olan felaket için alınan bir önlem olduğunu duyan var mı bilmiyorum. Ülkemizin dört bir yanında orman yangınları devam ediyor. Çanakkale’de aynı anda 3 noktada yangın var. Canlarımız yanıyor, eko sistem zarar görüyor. Yıllardır felaketleri yaşaya yaşaya kanıksadık. Yanıyoruz, yıkılıyor ve hep beraber ölüyoruz. Ucuz ölümler ülkesiyiz. Yine ve elbette kahramanlarımız üzerinden hamaset nutukları atılacak, bazı yöneticilerimiz itfaiyeci rolü üstlenecek ve asla sorumluluk alan, bedel ödeyen, istifa eden olmayacak. Her zaman olduğu gibi istifade edenler olacak. Olan doğaya, canlılara ve yoksul çiftçilerimize olacak. Geçmiş olsun Eceabat…” ifadeleri yer aldı.

2020 yılındaki paylaşımı ise şu şekildeydi: “Eceabat yine yanıyor. Yıllardır aynı felaketleri yaşıyoruz. 1994 yılında yaşanan büyük yangın Orman Bölge Müdürümüz Talat Göktepe’yi aramızdan almış bölge habitatı büyük yara almıştı. O yangın sonrasında yanan bölgeye çam ağacı dikilmemiş ve koyun koyuna yatan kahramanlarımız biraz olsun rahat etmişti. Ancak sonraki yıllarda defalarca aynı felaketler yaşanmış ve çam ağacında ısrar edilmeye devam edilmiştir. Şimdi ormanlarımız yine yanıyor. Bölge tarımı köylerimiz yine tehdit altında ve görünen o ki bu yangının doğamıza, canlılarımıza ve yaban hayata zararı olacak. Lütfen bölgeye çam dikilmesin. Yeni acılar ve felaketler yaşanmasın diye Zeytin, Meşe, Kestane ormanları oluşturalım. En azından Tarihi Yarımada için bunu başaralım.”

(HABER MERKEZİ)
Paylaş