havadurum

CHP İl Başkanı Adayı Gürbüz OLAY`a konuştu...

Devrimci demokrat mücadeleden gelen; 40 yıllık bir tecrübeyle şeffaflığı esas alan, ilkeli ve örgütlü bir yapı için aday olan Hasan Gürbüz hedeflerini anlattı...

566
 
Önümüzdeki Pazar günü yapılacak CHP İl Kongresinde Başkan adayı olarak yola çıkan Hasan Gürbüz, devrimci demokrat çizgiden gelen bir isim. 1977 yılında TÖB-DER’e üye olarak mücadeleye başlayan genç bir öğretmen olan Gürbüz, 12 eylül cuntasının ilk içeri attığı isimlerden birisi. Daha sonra 1998’de SODEP / SHP birleşmesinde ilçe başkanlığı yapan Hasan Gürbüz, 1991 yılında tercihli sistemle yapılan milletvekilliği seçimlerinde seçilerek aday oldu. Bu dönemin ardından bir çok dönemde de il yönetimlerinde görev yaptı. CHP yönetimlerinin kent siyasetinde belirleyici, yönlendirici ve müdahil olmasını isteyen bir anlayışla yola çıkan Hasan Gürbüz; sevginin ve saygının hakim olduğu bir örgütlü yapıyı hayata geçirmek istediklerini söylüyor.
 
 
“Şeffaf siyaseti önemsiyoruz”
Bir ekip hareketi olarak yola çıktıklarını anlatan Hasan Gürbüz, “Biz şeffaf siyaseti çok önemsiyoruz. İlkeler temelinde birlikteliği esas alan bir yapı oluşturmak istiyoruz. Milletvekilimiz Ali Sarıbaş ve çok değerli arkadaşlarımla böyle bir yapı için çalışıyoruz. İlkeleri, projeleri olan bir ekibiz” diyerek siyasete bakış acılarının nasıl şekillendiğini anlatıyor.
 
“Herkese söz hakkı”
CHP siyasetinin gücünü tabandan alması gerektiğine inanan Hasan Gürbüz, bunu için örgütsel toplantıların çok önemli olduğunu söylüyor. Ancak bu toplantıların ve birlikteliklerin önemsenmediği bir anlayışın hakim olduğunu belirten Gürbüz; “Biz bunu değiştirmek için aday olduk. Tabanın sesinin ve gücünün yönetimlere güç vereceği bir yapı kurmak istiyoruz. Bu da sevgini ve saygının olduğu bir örgüt demektir” dedi.
 
“CHP kitleleri harekete geçirmelidir”
Demokrat Halkçı çizginin yaratılması ve sürdürülmesi gerektiğinin altını çizen Hasan Gürbüz, “CHP’nin kent gündemine hakim olması gerekir. Kent gündemini belirlemesi, yönlendirmesi için bir ekip hareketi gereklidir. Bunu Demokrat  - Halkçı çizginin yeniden yapılanması sağlayacaktır. CHP’ye yeni beyinler katmak en önemli amaçtır. Bunu vefanın, sevginin egemen olduğu bir yapı ile oluşturmak gerekir. Geleceği bu şekilde kurmak gerekir. Bunu başarırsak kitleleri de hareketi geçirebiliriz” diyerek hedeflerini ortaya koydu.
 
“Delegeye güveniyoruz”
Hedefledikleri bir CHP için yola çıktıklarını anlatan Hasan Gürbüz, bunun için CHP delegelerine çok iş düştüğünü söylüyor. Delegelere inandıklarını ve güvendiklerini belirten Gürbüz, “ Parti kişilerin değildir. Parti örgütlerindir. Örgütler görev verir; kişiler görev vermez. Örgütlerin görev verdiği ekipler de başarı olur. Biz buna inanıyoruz. Bunu başarmak istiyoruz. Partide herkesin önünün açık olmasını sağlamak için adayız. Böyle bir gelecek kaygımız var. Yoksa küçük olsun, bizim olsun anlayışlarıyla bir yere varılamayacağını çok iyi bilen insanlarız. Yılladır bunları yaşıyoruz. Ama artık bu anlayışların değişmesi gerekiyor. Biz bunun tohumlarını atmak için yola çıktık. Bunu biz başaramazsak, birgün başkaları başaracak. Onlara bugünden güç vermek için çalışıyoruz. İnsanların partisine sahip çıkma anlayışını göstermek için varız” diyerek kongre sürecine bakış açısını da ortaya koyuyor.
Paylaş