havadurum

CHP heyeti, yangını mercek altına alacak

TBMM Çevre Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Çanakkale Milletvekili M. Serdar Soydan Başkanlığındaki CHP heyeti, Kazdağları’na çıkarma yapacak.

542
Kazdağları konusunda hassasiyet gösteren CHP heyeti, yarın Kazdağları’nda yangın sonucu zarar gören bölgede incelemelerde bulunacak. CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan başkanlığında TBMM CHP Çevre Komisyonu üye milletvekilleri, Balıkesir Milletvekilleri ve Balıkesir CHP örgütü Balıkesir havran da incelemelerde bulunacak. CHP Çevre Komisyonu heyeti, 16.09.2012 tarihinde bölgeye yapacağı ziyaret sırasında zarar gören orman bölgesini yerinde görecek ve yangının çıkış nedenini araştıracak.
 
CHP heyeti olarak gerek yangının çıkış sebebini gerekse vatandaşların zararını yerinde tespit edeceklerini belirten CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan;Bölgede meydana gelen yangın sonucunda yaklaşık 500 hektar ormanlık ve tarım alanı zarar görmüştür. Bölgede yaşayan, Kazdağlarını koruyan ve kollayan vatandaşlarımızla görüşülerek gerek yangının çıkış sebebi gerekse vatandaşlarımızın gördüğü zarar yerinde tespit edilmeye çalışılacaktır. Ayrıca bölgede yangın sonucu zarar gören bölgelerin yeniden eski haline getirilmesi konusunda yapılacak çalışmalar ilgili orman işletmesi müdürlüğü ve orman genel müdürlüğü nezninde girişimlere başlanacaktır. Bölgede yapılacak tüm incelemeler ve görüşmeler sonucunda varsa ihmali olan kişi veya kişilerin cezalandırılması konusunda girişimlerde bulunulacak ve gerek ve ihtiyaç duyulması halinde konunun TBMM gündemine taşınması sağlanacaktır. Ülkemizin ve dünyanın en önemli oksijen depolarından birisi olan Kazdağlarında son iki yıldır yaşadığımız ikinci yangın tüm kamuoyunun dikkatini çekmektedir. Bilindiği gibi, bölgede çalışma yapan maden şirketleriyle Kazdağlarına sahip çıkmak isteyen duyarlı vatandaşlarımız ve ilgili sivil toplum örgütlerimiz arasındaki temiz su, temiz hava, temiz toprak mücadelesi sürmektedir. Bu doğrultuda konunun önemi daha özenli değerlendirilerek yangının nedeni ve sorumluları ivedilikle ortaya çıkarılması gerçeği önem kazanmaktadır. Bölgede yapılacak incelemelerin sonucu kamuoyuyla paylaşılacaktır” dedi.
Paylaş