havadurum

CHP hazır AKP ile MHP gecikti

İl Genel Meclisi`nin Nisan ayı toplantısı 10 dakika gecikmeli başladı. CHP`li meclis üyeleri toplantının başlayacağı saat 10.00 da hazır bir şekilde beklerken, AKP ile MHP`li meclis üyeleri 10 dakika toplantıya gecikti.

1486
 
 
İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Hüseyin Aytop önderliğinde toplanan meclis üyeleri Nisan ayının 4. birleşiminde yer alan gündem maddelerini görüştü. Toplantı öncesi hazır olan CHP İl Genel Meclisi Grup Başkan Vekili Hicri Nalbant önderliğindeki meclis üyeleri, AKP`li ve MHP`li İl Genel Meclis üyelerini 10 dakika beklemek zorunda kaldı. Gecikmenin ardından başlayan İl Genel Meclisi Nisan ayı toplantısında yer alan gündem maddeleri görüşülmeye başlandı. Yapılan yoklama ile başlayan toplantıda, Nisan ayı toplantısının 3. birleşimine ait tutanak oy birliği ile kabul edilirken, meclis üyeleri gündem dışı söz almadı.
 
Üye seçimleri devam etti
Troas Bölgesi Belediyeleri Katı Atık Yönetim Birliği`ne 2 asil 2 yedek olmak üzere 4 üye seçildi. Yapılan seçimde, Bahri Uysal ile Hasan Sönmez asil üye olarak, Turan Mutay ile Rasim Acar ise yedek üye olarak Troas Bölgesi Belediyeleri Katı Atık Yönetim Birliği`ne seçildiler. Gelibolu Yarımadası Katı Atık Yönetim Birliği`ne ise 3 asil 1 yedek olmak üzere 4 üye seçildi. Gerçekleştirilen seçimde Gelibolu Yarımadası Katı Atık Yönetim Birliği asil üyeliğine Hasan Engin, Mehmet Kurtdere ve Ferhat Özger seçilirken, Tayfun Sevim ise yedek üyeliğe seçildi.
 
Öntürk`ten seçime itiraz
Gelibolu Yarımadası Katı Atık Yönetim Birliği üye seçimine CHP`li İl Genel Meclis Üyesi Ünsal Öntürk itiraz etti. Öntürk; “Asillerin olduğu kadar yedek üyelerinde olması lazım. Troas Bölgesi Belediyeleri Katı Atık Yönetim Birliği`ne nasıl 2 asil 2 yedek üye seçtiysek, Gelibolu Yarımadası Katı Atık Yönetim Birliği`ne de 3 asil 3 yedek üye seçilmesi lazım” dedi. İtiraz üzerine İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Hüseyin Aytop; “Bize Birlikten gelen talep bu. Buna göre hareket ediyoruz” diye konuştu. Daha sonra Aytop, seçimi meclis üyelerini oylarına sundu. CHP`li İl Genel Meclis Üyesi Ünsal Öntürk`ün ret oyu vermesiyle Gelibolu Yarımadası Katı Atık Yönetim Birliği üye seçimi oy çokluğu ile kabul edildi. Denetim Komisyonu`nun hazırladığı raporun okunmasıyla meclis toplantısı sona erdi.
Paylaş