havadurum

CHP gün sayıyor

CHP`de Temmuz ayında son bulan aday adaylıkları önümüzdeki günlerde açıklanacak aday belirleme süreci ile son bulacak. Çanakkale`de üç adayın yarıştığı CHP`de zaman giderek kısalırken biz de aday adaylarına süreci sorduk. Aday adaylarından İsmail Özay`ın açıklama yapmak istememesi üzerine sadece mevcut Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve mevcut Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Cem Belli`nin düşüncelerini sizlerle paylaşıyoruz.

477
2014 seçimlerinde diğer rakiplerine göre bir adım önde olarak gösterilen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) uzun yıllardır sürdürdüğü sosyal demokrat iktidarını korumayı amaçlıyor. Genel siyaset açısından olduğu kadar kent yerelinde de büyük bir öneme sahip olan 2014 seçimlerinde aday adaylığı sürecini AKP ve MHP`ye göre çok daha önce başlayan CHP`de aday belirleme yönteminde de sona yaklaşılıyor. Önümüzdeki günlerde aday belirleme yönteminin genel merkez kanalıyla açıklanması beklenen Çanakkale`de biz de Çanakkale OLAY Gazetesi olarak, aday adaylarına Temmuz ayından sonraki süreci değerlendirmelerini istedik. CHP`nin Çanakkale`de en güçlü parti olduğunu ifade eden aday adaylarından eski milletvekili ve belediye eski başkanı İsmail Özay, açıklama yapmazken, mevcut Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve mevcut Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Cem Belli sürece ilişkin görüş ve düşüncelerini paylaştılar. 2014 seçimlerinde CHP`nin uzun yıllardır yerel yönetim anlayışı noktasında tecrübesi ve bugüne kadar yapılan hizmetler ile rakiplerine göre daha önde olduğunu kaydeden aday adayları, seçimlerde sosyal demokrat iktidarın yerelde devam edeceğini, genelde de büyük bir oy artışı yaşanacağını tamih ettiklerini söylediler.
 
“Karar genel merkezin”
Mevcut Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, aday belirleme yöntemi noktasında sürecin önümüzdeki günlerde netleşeceğini ifade ederek, kararın genel merkeze ait olduğunu ifade etti. “Aslında bu konuda söylenecek çok fazla bir şey yok” diyen Gökhan, “İki türlü yöntem var biliyorsunuz. Biri eğilim yoklaması, diğeri de kamuoyu yoklaması. Bu konuyla ilgili olarak ne yapılacağı konusunda karar verilecek ve o karara göre de süreç belli olacak. Kamuoyu sonuçlarında eğer adaylar arasında bir yakınlık varsa, muhtemelen o zaman sandık konulacak. Biz her ikisini de bilerek aday adayı olduk. Sonuç itibariyle benim için bir şey değişmeyecek. Sandık da olsa kamoyu yoklaması da olsa bunları gözönüne alarak aday adayı olduk. Tabiki sandık olursa neticede daha demokratik olur. Sonuç itibariyle kararı genel merkezimiz verecek” şeklinde konuştu.
 
“Çalışmalarımızı sürdürüyoruz”
“Temmuz ayından bu yana geçen sürede çalışmalarımızı yürütüyoruz” diyen aday adaylarından mevcut Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Cem Belli, “Özellikle kadınlardan kurduğumuz gönüllü çalışma ekibimizle bütün partililerimizden, kimseye sataşmadan Cumhuriyet Halk Partisi`ne yakışır bir biçimde kapı kapı dolaşarak kendimize destek istiyoruz. Yöntem belli olana kadar da konuşmaya da gerek yok açıkçası. Biz hep demokrasiden yana tavrımızı koyduk. Biz tabanın iradesinin sandığa yansıması noktasında tavrımızı belirledik. Resmi bir üye ön seçim yapılamıyorsa, üye bazında eğilim yoklaması şeklinde bir uygulama ile aday adayları arasındaki farklılıkların parti üyelerimiz tarafından değerlendirilerek bir sonuca vardırılması gerektiğini düşünüyoruz. Genel merkezizin kararına da tabiki saygılıyız, ancak biz demokratik bir seçim sürecine göre hazırlıklarımızı yapıyoruz” ifadelerini kullandı.
Paylaş