CHP`de terk edilen Danışma Kurulu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Danışma Kurulu gerçekleştirildi. Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder`in açılış konuşmasının ardından basına kapalı gerçekleştirilen Danışma Kurulu`nda son güncel gelişmeler ve seçim süreci tartışıldı. Ancak toplantıda yaşanan gerginlik çok sayıda partililerin toplantıyı terk etmesine neden oldu.

1123
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe örgütünün organize ettiği Danışma Kurulu dün Belediye Nikah Salonu`nda gerçekleştirildi. Partililerin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda CHP Çanakkale Milletvekilleri Ali Sarıbaş ve Serdar Soydan, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP İl Başkanı Hamza Karagöz, belediye ve il genel meclis üyeleri ile partililer katıldı. Toplantıda ayrıca Çanakkale Belediye başkan aday adayları Cem Belli ve İsmail Özay da toplahtıda hazır bulundular. Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan toplantıda, salonun partililerin ilgisine cevap vermemesi nedeni ile çok sayıda partilinin, havasızlık nedeni ile dışarıya çıktığı görüldü. Toplantı Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder`in açılış konuşması ile başladı. Önder, konuşmasında “Demokrasilerde şiddet olmadığı sürece konuşmak, yazmak terör suçu sayılmaz. Fakat gelin görünki eli kalem tötün insanlar, silah tutanlarla aynı kefeye kondu. Bir ülkede basın özgürlüğü yoksa, vatandaşın haber alma özgürlüğü hiç yoktur” dedi.
 
 
“AKP iktidarını eleştirdi”
“Geldiğimiz noktada 12 yıldan bu tarafa hükümet olan AKP, `Avrupa Birliği uyum paketi` dedi, paketler çıkardı” diyen Önder, “Bu paketler ne Avrupa Birliği`ni ikna etti, ne de ülkemize demokrasi getirdi. 30 Eylül günü açıklanan paket hepimize `pes` dedirtti. Başbakan ne diyordu; `Benim açıklayacağım bu paketi yarın en çok ana muhalefet partisi CHP eleştirecek. Benim açıklayacağım bu paketi aydınlar, bilim adamları, AKP`ye yandaş olmayan herkes bu paketi eleştirecek` diye açıklama yaptı. Hepinizin bildiği üzere ulus diye bir kavram var. Biz sınırlarımız üzerinde Türk`ü ile, Kürt`ü ile, Çerkez`i ile sunnisi ile Alevi`si ile yörüğü ile macırı ile bütün etnik kimliklerle birlikte yaşıyoruz. Bu paketin içinden öyle bir şey çıktı ki; hepimizi çok kırdı. Neydi bu? Andımızı yasakladılar” ifadelerini kullandı.
 
“Önce yerelde sonra genelde iktidar”
CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder, “Ülkemiz karanlığa sürükleniyor. Bizim işçimiz, memurumuz, köylümüz zorda ve darda. Cumhuriyet kazanımlarının hepsinin birer birer yok olduğu bu dönemde, bu zorlukları ortadan kaldıracak yegane parti CHP`dir. Ben diyorum ki: önce yerelde sonra genelde iktidar olacağız” ifadeleri ile konuşmasını sonlandırdı.
 
Başkan Gökhan`a ilgi büyüktü
Toplantıda İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından Çanakkale Belediye başkanı Ülgür Gökhan`ı anons etmeyi unutan Önder, konuşmasından önce Başkan Gökhan`a “Hoşgeldiniz” dedi. Önder, “Bun bu arada siyaset heyecansız olmuyor. Aşırı heyecandan olsa gerek Belediye Başkanımızı selamlamayı unuttum. Bir kez daha kendisine `hoş geldiniz` diyorum” dedi. Bunun üzerine toplantıya katılan partililerin uzun süre alkışladığı Başkan Gökhan ise “Nezekateniz için teşekkür ediyorum, sağ olun” dedi. Önder`in konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak gerçekleştirildi.
 
Gerginlik çıktı
Toplantıda Çanakkale Belediye Başkanlığı aday adaylarından sözü ilk olarak Cem Belli aldı. Belli`nin konuşmasının ardından parti ile ilişkisi kesilmiş bir partilinin laf atması üzerine Belli ve o kişi arasında sözlü münakaşa başladı. Ortamın bir anda gerilmesinin ardından Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve beraberindekiler ile Cem Belli ve birlikte hareket ettiği partililer toplantıyı terk ettiler. Bunun üzerine bir süre ara verilen toplantı iki aday adayı ve destekleyen partililerinden yoksun bir şekilde devam etti. Aranın ardından Belediye Başkan aday adayı İsmail Özay, kendini destekleyen partililere yönelik konuşmasını gerçekleştirdi.
Paylaş