CHP`de siyaset ısınıyor

Yerel seçimlerin yaklaşması ile deyim yerindeyse siyaset kazanı da kaynamaya başladı. CHP`de il, merkez ilçe ve Kepez belde teşkilatında istifalar yaşanmaya başladı.

839
2014 yılı Mart ayında gerçekleşecek yerel seçimlere 8 ay gibi kısa bir süre kalması siyaseti de hareketlendirmeye başladı. Bir süredir adaylar aday adayları üzerinden yapılan değerlendirmelerle idame olan kent siyaseti, CHP`deki önceki gün ve dün yaşanan bazı gelişmelerle hareketlenmeye başladı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) genelgesine göre parti yönetimde görevli olanların 15 Temmuz tarihine kadar istifa etmeleri ve aday adayı olacakların ise 31 Temmuz tarihine kadar başvurularını yapmaları istenmişti. Bu doğrultuda CHP il yönetiminden Hüseyin Koç ve Merkez İlçe yönetiminden ise Erkan Aygören dün istifalarını yönetimlerine sundu. Ayrıca Kepez Belde örgütünden ise Mehmet Yaman da istifa etti. İstifa eden yöneticiler ile yerel seçimlerde başkanlık ya da meclis üyeliği gibi görevlerde bulunmayı isteyen kişiler 31 Temmuz tarihine kadar başvuruda bulunmaları gerekiyor.
 
Son gün 31 Temmuz
CHP genelgesine göre 2014 yerel seçimlerinde aday olmayı düşünenlerin aday adaylığı noktasında başvurularının kamu görevlileri haricindekiler için 31 Temmuz tarihi mesai bitimine kadar yapmaları gerekiyor. Bu doğrultuda CHP`de 2014 yerel seçimleri için öne çıkan adaylar da çalışmalarına hız kazandırdılar. CHP eski milletvekili ve Çanakkale Belediyesi eski Başkanı İsmail Özay`ın gerekli dosyalarını tamamlama aşamasına geldiği ve önümüzdeki günlerde Çanakkale Belediye Başkanlığı adaylığı noktasında başvurusunu yapacağı öğrenilirken, Belediye Meclis üyesi Cem Belli`nin de 31 Temmuz olarak belirlenen tarihe göre hareket edeceği ve bu tarih içinde aday adaylığı başvurusunu yapacağı ifade edildi. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise dün CHP Genel Merkezi`nde bazı temaslarda bulundu. Gökhan`ın aday adaylığı stratejisi Ankara dönüşünden sonra netleşecek.
 
Adaylardan istenen belgeler
CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder ise dün bir açıklama yaparak aday adaylığı konusunda başvuralar sırasında istenen belgeler ile ilgili bilgiler verdi. Önder, “ 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel yönetimler seçimlerinde belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği, il genel meclisi üyeliği aday adayları partimiz tüzüğü ve genel merkezimizin genelgeleri doğrultusunda aşağıdaki evrakları hazırlayarak 31 Temmuz 2013 saat 17.00 ye kadar başvurularını yaparak Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanlığına başvurularını yapmak zorundadırlar. İstenecek belgeler; aday istem belgesi, tanıtım belgesi, nüfus cüzdanı onaylı örneği, öğrenim durumu gösterir belge, savcılıktan alınmış adli sicil belgesi, 2 adet fotoğraf, yeterlilik belgesi ödenti makbuzu (banka dekontunun açıklama kısmında aday adayı olunacak yer büyükşehir-il-ilçe-belde olarak belirtilecektir) kısa bir özgeçmiş, il, ilçe başkanlığı ve yönetim kurulu üyeliğinden istifa belgesi, partinin düzenlediği yerel yönetici eğitimlerine katıldığına ilişkin bildirim, taahhütname” dedi.
Paylaş