havadurum

CHP`de huzursuzluk!

Hem yerel hem de Cumhurbaşkanlığı seçimleri sürecinde çalışmadığı yönünde eleştirilen CHP İl Yönetimi, farklı seslere ve eleştirilere tahammül edemiyor. Öyle ki İl Gençlik Kolları Başkanı Gökay Şahiner, “Parti siyasal ilkelerine aykırı” hareket ettiği gerekçesi ile görevinden alındı. Şahiner`in İl Başkanı Hamza Karagöz ve bir milletvekili tarafından genel merkeze şikayet edildiği öğrenildi. Merkez ilçe yönetimine karşı İl Yönetiminin sürdürdüğü tavır sonrasında son yaşanan görevden alma ile birlikte parti içinde yaratılan huzursuzluk ortamı giderek belirgin hale geldi.

927

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolları Genel Merkezi, İl Gençlik Kolları Başkanı Gökay Şahiner`i görevden aldı. İl başkanı ve bir milletvekili tarafından yapıldığı ileri sürülen şikayet üzerine “parti siyasal ilkelerine” aykırı hareket ettiği gerekçesi ile istifa etmesi istenen Şahiner`in bu teklifi kabul etmediği ve Genel  Merkezin kendisini görevden aldığı öğrenildi. Şahiner`in seçimlerde merkezde özellikle Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder ile birlikte çalıştığı, bunun da il yönetiminde huzursuzluk yarattığı, bunun üzerine Şahiner`in görevden alınması için genel merkeze şikayetlerde bulunulduğu öğrenildi. İddialara göre çalışmadığı için eleştirilen il yönetimi, çalıştığı için bir il gençlik kollarını görevden alarak tepkileri giderek üstüne çekiyor.

Şikayet eden vekil Soydan mı?
Öte yandan Şahiner`in il başkanı ve bir milletvekili tarafından şikayet edildiği öğrenilirken, o milletvekilinin İl yönetimi üzerinde etkisi kamuoyunca bilinen Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan olduğu ileri sürüldü. Soydan`ın, Şahiner`in merkezde çalışmasından rahatsızlık duyduğu ileri sürülürken, görevden alma olayının tepkilere yol açtığı ortaya çıktı.

Huzursuzluk giderek artıyor
Yerel seçimler  ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde başta Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan olmak üzere partiler tarafından eleştirilen CHP il yönetiminin, Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder ve yönetimini de görevden almak için uğraştığı gündeme gelmişti. Seçim süreçlerinde çalışmamaları iddiası ile sert tepkilerin hedefi olan il yönetimi, bu “görevden aldırma” konusu ile ilgili olarak ise tekrar eleştiri oklarını üzerine çekti. Görevden almalar ve parti içi tartışmalarla artan huzursuzluk ortamı giderek artarken, özellikle 2015 genel seçimlerine  bu örgüt yapısı ile girilmesinin bir handikap olacağı ileri sürülüyor.

Paylaş