CHP`de atama krizi!

CHP`de "Parti siyasal ilkelerine aykırı" hareket ettiği gerekçesi ile görevden alınan İl Gençlik Kolları eski Başkanı Gökay Şahiner`in yerine öyle bir isim atandı ki; partide kaynayan sular iyice yükseldi! DSP Gençlik Kolları eski Başkanı Onur Barık, 18 Haziran tarihinde `tekrar` üye olduğu CHP`de İl Gençlik Kolları Başkanlığı’na atandı...

1161
 
 
 
CHP üyesi iken, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`ın 30 Mart seçimleri öncesi atanmasının hemen ardından tepki olarak ayrılan bir grubun içinde bulunan Onur Barık, DSP`ye üye olarak İl Gençlik Kolları Başkanı oldu. 30 Mart seçimlerinde yoğun bir `çaba` sarfeden Barık`ın 30 Ocak tarihinde ayrılan yolları, 18 Haziran tarihinde CHP ile tekrar kesişti, hem de İl Gençlik Kolları Başkanı olarak!
CHP`de yaşanan kaotik ortam Çanakkale`de giderek derinleşiyor. Özellikle il yönetiminin performansı  ve parti iç huzurunun giderek yok olması gibi sebeplerle gündemde olan CHP`de "Skandal" niteliğinde kararlara imza atılıyor. İl Gençlik Kolları Başkanlığı için yapılan atama bardağı taşıran damla oldu.İl Gençlik Kolları başkanının görevden alınarak  yeni başkan olarak  Barık`ın ataması konusunda  siyasal alanının ilkesizlikler boyutuyla yeni bir açılıma yöneldiği noktasındaki yorumlar dikkat çekiyor.
 
 
 

CHP`de sular bir türlü durulmuyor. Özellikle geçen yıl Temmuz ayının sonu itibariyle başlayan aday adaylığı süreci ile hareketlenen CHP, zaman zaman durulsa da içten içe kaynamaya devam ediyor. Aday adaylığı sürecinde özellikle zirve yapan haraketlilik, Çanakkale Belediye Başkanlığı adaylığına Ülgür Gökhan`ın tekrar atanması ile kısmen de olsa duruldu. Gökhan ve ekibi, Çanakkale`de tarihi denilebilecek rekor oy alırken, bu aynı zamanda CHP`nin en çok oyla kazanan belediye başkanı olarak başarı istatistiklerinde de yerini aldı. Yine 30 Mart seçimlerinde özellikle CHP il yönetiminin yeteri kadar çalışma yapmadığı eleştirileri seçim sürecinde devam ederken, seçimin ardından ise alınan başarılı oy oranı ile unutulmuştu. Gelinen noktada Cumhurbaşkanlığı seçim süreci yine benzer tartışmalara sahne oldu. Kamuoyunun önünde sadece Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve Merkez ilçe vardı. CHP il başkanı ve yönetimini ise deyim yerindeyse gören olmadı!

 
 
 
 
Seçimin ödülü görevden almak mı?
CHP`nin de içinde bulunduğu 14 parti tarafından desteklenen Ekmeleddin İhsanoğlu, hem Çanakkale merkezde hem de il genelinde en çok oyu alan aday oldu. CHP ve MHP toplamlarında oylarda ciddi bir düşüş olduğu görülse de partiler açısından "başarılı" bir seçim süreci olarak değerlendirildi. Seçimin hemen ardından ise özellikle CHP kulislerinde il yönetiminin tavrı tartışılır oldu. Seçimlerde kamuoyunun karşısında bir ya da iki kez basın toplantısı hariç çıkmayan il yönetimi tartışılırken, Gençlik Kolları Genel Merkezi tarafından Çanakkale İl Gençlik Kolları Başkanı Gökay Şahiner`in “Parti siyasal ilkelerine aykırı” hareket ettiği gerekçesi ile görevinden alındığı öğrenildi. Şahiner`in İl Başkanı Hamza Karagöz ve bir milletvekili tarafından genel merkeze şikayet edildiği öğrenilirken, hemen ardından Onur Barık`ın CHP İl Gençlik Kolları Başkanı olarak göreve atandığı haberi geldi.
 
 
 
 
 
 
 
CHP`den istifa DSP`ye geçiş
CHP`nin yeni İl Gençlik Kolları Başkanı Onur Barık`ın görevine atanmasının ardından partide durulan sular tekrar kaynamaya başladı. Çünkü Barık`ın parti içinde Başkan Gökhan`ın adaylığının tekrar açıklanmasının hemen ardından ortaya atılan iddialar parti içinde yeni bir tartışmanın konusu oldu. Başkan Gökhan`ın adaylığının açıklanmasından yaklaşık bir ay sonra yani 30 Ocak tarihinde partiden "tepkili olarak" istifa eden Barık`ın tekrar partiye gelmesinin hemen ardından Gençlik Kolları Başkanı olarak atanması tepkilere neden oldu. Çünkü Barık`ın partiden istifa ederek DSP İl Gençlik Kolları Başkanı olduğu ve seçimde de doğal  olarak DSP için çalıştığı gerçeği ortada iken, tekrar CHP’ye dönüşü  ve İl gençlik kolları başkanı olarak atanması kafalarda soru işaretlerine yol açarken bu gelişmenin siyasal etik ve ilkeli siyaset açısından kafalarda karışıklık yarattığı ortaya çıktı.
 
 
 

DSP`den istifa CHP`ye geçiş
Barık`ın 30 Mart seçimlerinden yaklaşık iki buçuk ay sonra tekrar DSP`den istifa ederek CHP`ye geçtiği öğrenildi. Bundan hemen sonra yani yaklaşık 2 ay sonra ise CHP Gençlik Kolları Başkanlığına uzanan hızlı yolculuğu parti içinde tartışmalara neden oldu. "Seçimlerde DSP`de çalışan birinin bu kadar kısa sürede üst düzey bir göreve gelmesi doğru değil" sesleri yükselirken, tartışmalı bir şekilde görevinden alınan Şahiner`in yerine böyle bir ismin atanması parti içinde tepkilere neden oldu.
Paylaş