havadurum

CHP`de aday adayları tedirgin

Cumhuriyet Halk Partisi`nde Çanakkale Belediye Meclisi için aday olan 79 kişinin içinde mevcut belediye meclisi 3 kişi haricinde tam kadro yer aldı. Öte yandan bazı belediye ve il genel meclisi üyelerinin başvurularının reddedildiği yönündeki iddialar da aday adaylarını tedirgin etti.

834
Cumhuriyet Halk Partisi`nde daha önce 31 Temmuz olarak belirlenen, sonrasında 2 Eylül`e uzatılan adaylık başvuruları sonrası 79 kişinin Çanakkale Belediye Meclisi`e aday oldukları açıklanmıştı. Aday isimlerinin belli olmasından sonra ilk olarak dikkat çeken isimler mevcut belediye meclis üyeleri oldu. 2014 yılında gerçekleştirilecek seçimler için tekrar aday olan mevcut belediye meclis üyeleri 3 eksik ile tam kadro listede yer aldı. Mevcut Belediye Meclis üyeleri Cem Belli, Muharrem Erkek, Mehmet Emin Şevik, Celal Karakaş, Mustafa Kemal Özkan, Hakan Evirgen, Mehmet Oğuz Teoman, Muzaffer Özgen, Fatma Sağlam Olcaytu, Mehmet Çetin Ersan, Belgin Akpınar, Metin Mutlu, Erdinç Yaşar Akkan`dan oluşurken, bu listeden Cem Belli, Belediye Başkanlığı aday adayı oldu. Hakan Evirgen, Erdinç Yaşar Akkan ve Muharrem Erkek dışındaki tümn isimler tekrar aday adayı olduklarını açıkladılar.  
 
“Üç kişinin dışında ret yok”
Cumhuriyet Halk Partisi`nde geçtiğimiz günlerde açıklama yaparak yönetmelik ve tüzükten aldıkları yetkilerle aday adaylarını değerlendirdiklerini, bu değerlendirme sonucunda üç kişinin aday adaylığı başvurusunun reddildiğini duyuran Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder`in açıklamalarının ardından başka isimlerin de başvurularının reddedildiği iddiaları gündeme oturdu. Açıklanan üç kişinin dışında bazı belediye ve il genel meclisi aday adaylarının da başvuralarının reddedildiği söylentisi parti içinde hızla yayılırken, bu söylenti aday adaylarını tedirgin etti. CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder, “Biz partimizin tüzük ve yönetmeliklerinden aldığımız görev ile yaptığımız inceleme sadece üç kişinin başvurusunu reddetmek zorunda kaldık. Zaten bizim da değerlendirme süremez geçti. Bunun dışında ortaya atılan iddialar ve söylentilerin gerçek ile alakası yoktur. Üç kişinin dışında adaylığı reddedilen kimse yoktur” dedi.
Paylaş