havadurum

CHP alkışları ile iktidara yürüyor...

CHP Merkez İlçe Kadın Kolları tarafından organize edilen dayanışma buluşmasına merkez ve ilçelerden gelen yaklaşık bin 500 partili kadın katıldı. CHP Çanakkale Milletvekili Adayları Muharrem Erkek ile Bülent Öz`ün de katıldığı buluşmada Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`ın konuşması damga vurdu. Başkan Gökhan, partili kadınları seçime; “Hamileliğinize, kürtajınıza, kaç çocuk yapacağınıza bile karıştılar. Özgürlüklerinizi kısıtlamak için her türlü şeyi yaptılar. Onun için bu seçimi kendiniz için ve Özgecanlar için koşturacaksınız” sözleri ile motive etti.

660
 
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çanakkale Merkez İlçe Kadın Kolları tarafından hafta sonu Balıkçı 286`da organize edilen dayanışma kahvaltısı büyük bir katılıma sahne oldu. Birlik ve beraberliğin üst düzeyde gözlemlendiği kahvaltı buluşmasına, Çanakkale merkez ve ilçelerinden yaklaşık bin 500 kadın katıldı. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve eşi Hale Gökhan, CHP İl Başkanı Hamza Karagöz, CHP Milletvekili 1`inci sıra adayı Muharrem Erkek ve eşi Özen Algönül Erkek, 2`nci sıra adayı Bülent Öz ve eşi Şebnem Öz, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar, İl Kadın Kolları Başkanı Emine Kardelen ile Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Güzin Akar`ın da katıldığı organizasyonda tüm konuşmacılar, Çanakkale`de birinci parti olunacağına vurgu yaparak, CHP`nin en az iki milletvekili çıkaracağını söylediler. Toplantının ilk konuşmasını yapan İl Kadın Kolları Başkanı Emine Kardelen, “Gün layık olmadıklarımıza dur demek için kenetlenme günü. 7 Haziran’da Türkiye’de iktidar Çanakkale’de en az iki milletvekilimizin Ankara’ya göndereceğiz” ifadesini kullanırken, ardından Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Güzin Akar ile ilçe kadın kolları başkanları birer konuşma yaptılar.
 
 
“Kadınlar olmazsa yarı yolda kalırız”
CHP ikinci sıra Milletvekili Adayı Bülent Öz, kadınların parti çalışmasındaki önemine değindi. Daha önceki seçimlerde de kadınların gücünü bizzat gördüğünün altını çizen Öz, “Bu heyecanla birlikte CHP’yi iktidar partisi yapacağız. Teveccüh göstererek benim da ikinci sıradan aday olmamı sağladınız. 2007’de 4`üncü sıra, 2011`de 3`üncü sıra, şimdi de 2`nci sırada aday gösterdiniz. Bana siyasette nasıl adım adım çıkılır gösterdiniz, çok teşekkür ediyorum. Kadın örgütlerimizin, kadın kollarımızın çalışmasını gördüm biliyorum gerçekten sizler olmazsanız yarı yolda kalırız bunun için de ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.
 
 
“AKP`nin Bülent`i çakma, bizim ki Öz”
CHP Çanakkale 1`inci sıra adayı Avukat Muharrem Erkek, AKP`nin 1`inci sıra Adayı Bülent Turan`ı eleştirdi. AKP`nin 32 adayı bir kenara bırakarak Turan`ı aday gösterdiğini söyleyen Erkek, “O aday adaylık başvurusunu İstanbul`a yapmıştı zaten İstanbul Milletvekiliydi. Ak Parti bu 32 aday adayı arasında mülakatlar yaptı, kamuoyu araştırması yaptı peki sonra ne yaptı bu 32 aday adayını da bir kenara bıraktı Avukat Bülent Turan`ı, yani İstanbul adaylık başvuru yapmış bir kişiyi Çanakkale`den aday gösterdi. Çanakkale halkı tepeden inme adaylarına itibar etmez, oy da vermez, saygı da göstermez. MHP’yi hatırlayın dışarıdan bir adayı birinci sıra yapmışlardı. Kendi doğduğu memleketi uzaklar olarak gören bir anlayışı her yerde anlatın, herkese anlatın; Ak Parti’nin birinci sıra adayı Bülent, Çakma Bülent’tir, bizim adayımız Bülent, Öz Bülent’tir. Bu memleketin bu toprakların çocuğu Bülent’tir. Sizler o kadar önemlisiniz ki; biz her seçimi kadın duyarlılığı, kadın özverisi ile kazanıyoruz. CHP 100 yıldır ayakta ise sizlere borçludur. Milletçe alkışlıyoruz dedik AKP’yi gördüğümüz her yerde alkışlayacağız. Avuçlarımız patlayıncaya kadar alkışlayacağız. 7 Haziran’da da yine onları alkışlayarak uğurlayacağız. 100 yıldır ayakta olan CHP varken hiçbir şeyden korkmayın” ifadelerini kullandı.
 
Başkan Gökhan, kadınları 7 Haziran`a motive etti
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise konuşmasında 7 Haziran`ın önemine değinerek, “Bugün Çanakkale CHP’nin gücünü bir kez daha hissetmek için bir araya geldik. Bunu hissediyoruz, mutluyuz ve gururluyuz. 7 Haziran`da bu mutluluğumuzu on katına çıkacak çünkü hem Türkiye’de hem Çanakkale’de 1`nci parti olacağız. Bu seçimler sizin seçimleriniz. Çünkü bu iktidarın on yıldan beri kadına karşı olan tavrını gayet iyi biliyorsunuz. Kadınların aşağılandığı, milletvekilleri bakanlar tarafından ötekileştirildiği süreçleri unutmayınız. Hamileliğinize, kürtajınıza, kaç çocuk yapacağınıza bile karıştılar. Özgürlüklerinizi kısıtlamak için her türlü şeyi yaptılar. Onun için bu seçimi kendiniz için ve Özgecanlar için koşturacaksınız. Atatürk düşmanlığına dersini siz kadınlar vereceksiniz. Sizin en büyük destekçiniz olacağız, ne isterseniz benden isteyin. Sonuna kadar size yardım etmeye söz veriyorum. Bizim bir sloganımız var, hem çok anlamlı hem de çok acı bir söz; `Yaşanacak bir Türkiye için` diye. Biliyorsunuz yaşanacak ülke olmaktan çıkmış durumdayız. Sorunları sıfırlayacağız. Bilal`in paralarını değil sorunları sıfırlayacağız, Şu an itibariyle Çanakkale’de birinci partiyiz. Çanakkale`de, köylerde halk birinci parti olduğumuzu söylüyor. Şimdi işimiz, bu farkı açarak 3`üncü milletvekilini de kapmak. Türkiye`deki ivmeden dolayı bunu başaracağız" dedi. Başkan Gökhan`ın ardından CHP İl Başkanı Hamza Karagöz de bir konuşma yaparak, 7 Haziran`da Çanakkale`de birinci parti olunacağını ifade etti.
 
Alkışladılar...
Konuşmaların ardından CHP`nin son dönemdeki moda eylemi olan alkışlama Çanakkale`de de yapıldı. Tüm kadınlar ayağa kalkarak AKP iktidarını alkışlarıyla protesto ettiler. Hatıra fotoğraflarının çekildiği etkinlik, başladığı gibi coşkulu bir biçimde tamamlandı.
Paylaş