havadurum

CHP adaylarını açıkladı

2014 yerel seçimleri öncesi CHP, ilk olarak 295 belediye başkan adayını açıkladı. CHP`de adaylıkları kesinleşen, Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, Bayramiç Belediye Başkanı İsmail Sakin Tunçer ve Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar ile yola devam edileceği ifade edildi.

1557
CHP`de gözler önceki gün gerçekleştirilen Parti Meclisi (PM) toplantısındaydı. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ana gündemi ile bir araya gelen CHP PM, kesinleyen Belediye Başkan adaylarını da açıkladı. Türkiye genelinde 295 il ve ilçedeki adaylarını açıklayan Cumhuriyet Halk Partisi, çok sayıda mevcut başkan ile yola devam kararı aldı. Buna göre Çanakkale`de Ayvacık`a aday olarak Engin Özerdem, Bayramiç-İsmail Sakin Tunçer, Biga-İsmail Işık, Eceabat-Halil Duymaz, Gelibolu-Münir Mustafa Özacar, Evreşe-Metin Paşalı, Geyikli Beldesi-Ercan Yılmaz, Karabiga Beldesi-Muzaffer Karataş, Kavakköy Beldesi-Necati Kopça, Kepez Beldesi -Ömer Faruk Mutan, Küçükkuyu Beldesi -Cengiz Balkan gösterildiler.
 
“Termikçi başkan” da aday!
Özellikle Karabiga`di “Termikçi başkan” olarak adlandırılan mevcut Belediye Başkanı Muzaffer Karataş`ın tekrar aday gösterilmesi tepkiyle karşılandı. Termik santral konusunda tavrı ve termik santral şirketi ile yakınlığı neden gösterilerek “Termikçi başkan” olarak bilinen Karataş`ın tekrar aday gösterilmesi çevre örgütlerinin ve halkın tepkisini çekeceğe benziyor.
Paylaş