havadurum

CHP 91. yaşını kutladı

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 91. kuruluş yıldönümü Çanakkale’de düzenlenen törenlerle kutlandı.

626
 
 
CHP’nin 91. kuruluş yıldönümü nedeniyle ilk tören Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi. CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, CHP İl Başkanı Hamza Karagöz, CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Emine Kardelen, CHP Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Güzin Akar, Avukat Muharrem Erkek ve çok sayıda partilinin katıldığı tören Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Saygı duruşunun ardından törende konuşan CHP İl Başkanı Hamza Karagöz; “Cumhuriyet Halk Partisi bir siyasi parti olmakla birlikte özgürlük ve bağımsızlık savaşını veren emperyalizme karşı ilk zaferi kazanan dünyadaki ender partilerden biridir. Bugünkü özgürlük ve çağdaş ortamda yaşamımızın temel nedeni Cumhuriyet Halk Partisi ve onun felsefesini savunan başta Mustafa Kemal Atatürk ile onun silah arkadaşları olmak üzere bu yolda gönül ve can veren bir misyonun partisidir. Cumhuriyet Halk Partisi ülkesindeki bütün değişim ve dönüşümlerin altına imza atan bir partidir. Demokrasi ve özgürlükle ilgili bütün dönüşümleri sağlayan yine Cumhuriyet Halk Partisi`dir. Şimdi özgürlük ve demokrasi zamanı. Şimdi ülkemizi esir almak isteyen tekrar esaret günlerine döndürmek isteyenlere karşı özgürlüğü ve demokrasiyi savunma zamanıdır. Bizler Cumhuriyet Halk Partililer olarak devrimci bir geçmişin mirasçıları olarak değişimi ve dönüşümü sağlamak zorundayız. Hele hele barışın ve demokrasinin kentinde yaşayanlar olarak bizler daha kararlı olmalıyız. Türkiye`ye Çanakkale`den bizler mesaj vermeliyiz. O nedenle benim yarınlara inancım tamdır. Özgürlük ve demokrasi kazanacak. Cumhuriyet Halk Partisi esareti kabul etmeyecektir” dedi.
 
 
Soydan; “Yolumuz açık olsun”
CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan ise; “Bir çok parti geldi geçti, bu ülkede iktidar olan partilerde yok oldu. Ama Cumhuriyet Halk Partisi çınarı her gün güçlenerek büyümeye devam etti. 18. olağanüstü kurultayından sonra artık Cumhuriyet Halk Partisi`nin yeni bir çalışma dönemi başlamıştır. Her türlü zorluğa rağmen artık iktidar sorumluluğunu alma zamanımız gelmiştir. Ekonomik anlamda güçlü bir Türkiye`yi hep birlikte yaratmak zorundayız. Türkiye`nin Cumhuriyet Halk Partisi`ne ihtiyacı vardır. Cumhuriyet Halk Partisi`nin hepimize ihtiyacı var. Omuz omuza olmaya ihtiyacı var. Birlikte mücadele etmeye ve birlikte iktidar olma yolunu açmaya ihtiyacı var. Biz herşeye rağmen yeni Türkiye`de, yok ettikleri Türkiye`yi yeniden kazanmak zorundayız. Yeni Türkiye`de, yok ettikleri bağımsızlığımızı, demokrasimizi, özgürlüklerimizi ve bağımsız yargıyı hep birlikte tekrar kazanmak zorundayız. Onun için yolumuza hep birlikte devam edeceğiz. Partimizin kurucusu başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün mücadele arkadaşlarını saygıyla anıyorum. Doğum Günümüz kutlu olsun. Yolumuz açık olsun” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından CHP İl Örgütü üyeleri, Atatürk Anıtı`na karanfil bıraktılar.
 
 
İkinci tören İnönü heykelinde
Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenin ardından CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, CHP İl Başkanı Hamza Karagöz, CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Emine Kardelen, CHP Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Güzin Akar, Avukat Muharrem Erkek ve çok sayıda partili daha sonra Belediye İş Merkezi yanında bulunan İsmet İnönü Heykeli önünde bir araya geldi. İnönü heykeline çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulmasıyla tören sona erdi.
 
Paylaş