CHP, 90`ıncı yılı `birlik ve beraberlik` içinde kutladı

CHP`nin kuruluşunun 90`ıncı yılı dün Çanakkale`de düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Bir süredir parti içi soğuk rüzgarların estiği CHP`de, 90`ıncı yıl kutlama törenleri sırasında yaşanan birlik ve beraberlik tablosu partililerin de dikkatini çekti.

659
 
Cumhuriyet Halk Partisi 90`ıncı kuruluş yılını dün Çanakkale`de de düzenlenen törenle kutladı. Partinin önünde bir araya gelen çok sayıda CHP`li, İl Başkanı Hamza Karagöz önderliğinde kutlama programına katıldı. Kutlama törenlerinde CHP milletvekilleri Ali Sarıbaş ve Serdar Soydan, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, belediye başkan aday adayları İsmail Özay, Cem Belli, belediye ve il genel meclisi aday adayları ile partililer katıldı. İlk olarak Cumhuriyet Meydanı`nda saygı duruşunda bulunan CHP`liler, daha sonra Belediye İş Merkezi önünde bulunan İsmet İnönü heykeline çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundular. Daha sonra hep birlikte ellerindeki karanfilleri, Çanakkalelilere dağıtan CHP`liler, bir süredir esen soğuk rüzgarlara ve gergin atmosferlere rağmen, bir arada, birlik ve beraberlik içinde kutlama programını gerçekleştirirken, 90`ıncı yıl kutlama törenlerine yansıyan sıcak ortam, partililerin de gözünden kaçmadı.
 
 
“Yürüyüşümüz devam edecek”
Törenler sırasında açıklama yapan CHP İl Başkanı Hamza Karagöz, yaptığı açıklamada CHP`nin başlattığı devrimlerin ve çağdaşlaşma hareketinin devam ettiğini söyledi. “Ülkenin bağımsızlığı ve özgürlüğü uğruna, dernekler, cemiyetler şeklinde örgütlenen bağımsızlık savaşçıları 4-11 Eylül 1919 yılında Sivas Kongresi`nde aldıkları karar ile Anadolu ve Rumeli Müdafai Hukuk Cemiyeti ve Müdafai Hukuk Cemiyetleri birleşerek aslında bugünkü partimizin temelini, kuruluş felsefesini oluşturdular” diyen Karagöz, “O günden bugüne, Cumhuriyet Halk Partisi misyonu bağımsızlık ve özgürlük temelinde, aynı zamanda `Ülkede barış, dünyada barış` şiarını geliştirerek, çağdaşlaşma ve özgürlük uğruna verdiği mücadeleye devam etmektedir. CHP, aynı zamanda devrimlerin partisidir. Türkiye`de yapılan bütün değişim ve dönüşümlerin arkasında Cumhuriyet Halk Partisi vardır. Cumhuriyetin kuruluşu başlı başına bir devrimdir.
Bir  ulusun kaderini, çağdaşlaşma, özgürleşme ve bağımsızlaşma temelinde oluşturan en temel unsurumuzdur. Bugüne kadar CHP, bunları sağlamakla birlikte, değişen dünyaya ayak uydurarak, öncelikle 2`nci Dünya Savaşı sonrası, o ateşin ve barutun dünyada egemen olduğu bir ortamda, demokrasiye geçişi, çok partili yaşama geçişi sağlayan, demokrasiye bağımlılığını ve onu geliştirme konusunda kararlılığını sergileyen bir partidir. Kendisinin olduğu yerde, tek parti döneminden çoğulcu yönetime geçip, katılımcı demokrasiyi geliştiren ön önemli siyasi kuruluştur. Aynı zamanda henüz dünyada çağdaşlaşma, hukuk ve demokrasi ile tanışmayan toplumumuza, sosyal demokrasinin evrensel değerlerini de taşıma başarısını göstermiştir. Bu anlamda CHP; dünün, bugünün ve yarının partisi olmaya devam edecektir. Umudun özgürlüğün, sessizin sesi, kimsesizin kimsesi olmaya devam edecektir, bundan kimsenin kuşkusu olmasın. CHP var oldukça kimse bu ülkeyi geriye götüremeyecek, kimse demokrasiyi katledemeyecektir. Bizler çağdaşlaşma yolundaki yürüyüşümüze devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
 
Paylaş