havadurum

CHP, 89 yaşında

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 89. kuruluş yıldönümü Çanakkale’de düzenlenen törenlerle kutlandı. İlk tören Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenirken, ikinci tören ise İsmet İnönü heykelinin bulunduğu bölgede gerçekleştirildi. CHP Çanakkale Milletvekilleri Ali Sarıbaş ile Serdar Soydan, Belediye Başkan Vekili Muharrem Erkek, CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder, CHP eski Milletvekili İsmail Özay ile çok sayıda partilinin katıldığı törende konuşan CHP İl Başkanı Hamza Karagöz, CHP’nin var oldukça, ulusun bağımsızlığı ile özgürlüğünün her zaman teminat altında olacağını söyledi.

296
 
CHP’nin 89. kuruluş yıldönümü nedeniyle ilk tören Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi. CHP Çanakkale Milletvekilleri Ali Sarıbaş ile Serdar Soydan, Belediye Başkan Vekili Muharrem Erkek, CHP İl Başkanı Hamza Karagöz ve CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder’in Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başlayan törende saygı duruşunda bulunuldu.
 
Törende konuşan CHP İl Başkanı Hamza Karagöz, CHP’nin var oldukça, ulusun bağımsızlığı ile özgürlüğünün her zaman teminat altında olacağını belirterek; “CHP, özgürlük ve bağımsızlık temelinde doğmuştur. Dün kurulan bir parti değildir. Süreç içerisinde çeşitli saldırılara rağmen CHP ideolojisi ve mirası bu toplumda hiçbir zaman yok edilememiştir ve yok edilemeyecektir. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. CHP var oldukça, ulusal bağımsızlığımız ve ulusumuzun özgürlüğü her zaman teminat altındadır. Mustafa Kemal ve arkadaşlarının kurduğu bu çağdaş toplumu geri götürmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Ülkemizin geçmişinde toplumun bu aşamaya gelmesinde CHP’nin her zaman imzası olmuştur. CHP’nin kuruluşundan bugüne kadar hiçbir zaman demokrasiden taviz verilmemiştir. CHP’nin hiçbir zaman taviz vermediği insan hakları, özgürlükler ve demokrasi konusundaki mücadelesi herkesin takdirini toplamıştır. CHP mirasının savunucuları bizler var oldukça, ne AKP’nin bugün uyguladığı karanlık tablonun devamı söz konusudur ne de AKP’nin başarıya ulaşması söz konusudur” dedi.
 
 
İkinci tören İnönü heykelinde
Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenin ardından CHP Çanakkale Milletvekilleri Ali Sarıbaş ile Serdar Soydan, Belediye Başkan Vekili Muharrem Erkek, CHP İl Başkanı Hamza Karagöz ve CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder, CHP eski Milletvekili İsmail Özay, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri ve çok sayıda partili daha sonra Belediye İş Merkezi yanında bulunan İsmet İnönü Heykeli önünde bir araya geldi. İnönü heykeline çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulmasıyla tören sona erdi.
Paylaş