CHP’nin yeni beyin takımı

CHP Merkez İlçe Örgütü, Danışma Kurulu`ndaki yapıcı eleştirilerin ardından Siyasal Üretim ve Propaganda Çalışma Grubu adı altında bir grup oluşturdu. Parti içerisinde tecrübeli ve deneyimli isimlerin yer aldığı Çalışma Grubu; kentleşme, sağlık, konut, sivil toplum, kadın ve gençlerin siyasette etkinliğinin artırılması konuları başta olmak üzere, İlçe Yönetim Kurulu`nun ihtiyaç duyacağı konularda siyaset üretecek.

1210
 
 
Danışma Kurulu`nun ardından kurulan Siyasal Üretim ve Propaganda Çalışma Grubu`nda şu isimler yer alıyor: `Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder, Kadın Kolu Başkanı Güzin Akar, Gençlik Kolu Başkanı Büşra Kumru, Kepez Belde Başkanı Birol Arslan, Çanakkale Belediye Başkan Vekili Uzm. Dr. Celal Karakaş, Çanakkale Belediyesi eski Meclis Üyesi Av. Muharrem Erkek, Müteahhitler Birliği Meclis Başkanı ve işadamı Salih Yıldız, Akademisyen Yusuf Acar, İşadamı Aşkın Değirmenci, Belediye Meclis Üyesi Ramazan Etik, Tüketici Hakları Koruma Derneği Başkanı Ali Rıza Berkit.` Konu ile ile ilgili parti binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder, CHP Tüzüğü`nün 41. maddesi ile İl ve İlçe Yönetim Kurulları`nın Çalışma ve Yazışma Yönetmeliği 16. Maddesi uyarınca `Siyasal Üretim ve Propaganda Çalışma Grubu` kurulmasına karar verildiğini söyledi. Önder; “CHP Merkez İlçe olarak son yaptığımız Danışma Kurulu`ndan sonra oradaki yapıcı eleştirilerden aldığımız dersler doğrultusunda bizler Merkez İlçe olarak Siyasal Üretim ve Propaganda Çalışma Grubu adı altında bir grup oluşturduk.Son yapılan Danışma Toplantısında dile getirilen olumlu eleştirilerin de ışığında, parti etkinliğinin daha da artırılması amaçlanmıştır. Çalışma grubu, Cumhuriyet Halk Partisi`nin temel ilkeleri ve hedefleri doğrultusunda kentimizin iyi yetişmiş, dürüst ve konularına hâkim uzman kadrolarının siyaset üreteceği son derece verimli bir tartışma ve çalışma zemini olarak planlanmıştır. Çalışma Grubu kentleşme, sağlık, konut, sivil toplum, kadın ve gençlerin siyasette etkinliğinin artırılması konuları başta olmak üzere, İlçe Yönetim Kurulunun ihtiyaç duyacağı konularda siyaset üretecektir. Ayrıca, İlçe Başkanının koordinasyonunda siyasi iletişim ve propaganda konusunda da ihtiyaç halinde görev alacaklardır. Öncelikli hedefimiz siyaseti kentin tanınmış, deneyimli, iyi yetişmiş uzman kadrolarının katkılarıyla zenginleştirmektir. Böylelikle en temel kaynağımız olan partililerimiz başta olmak üzere, halkımız siyaset üretmede daha katılımcı hale gelecektir” dedi.
 
Önder`den çarpıcı iddia
Cumhurbaşkanlığı seçimi için belirlenen çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu`nu parti olarak desteklediklerini ifade eden CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder, Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili de çarpıcı bir iddiada bulundu. Cumhurbaşkanlığı için belirlenen çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu`nun her kesimde kabul görülebilecek bir isim olmasından dolayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın Cumhurbaşkanlığı`na aday olamayacağını kaydeden Önder; “Türkiye`nin gündeminde olan Cumhurbaşkanlığı seçiminin yaklaşması sebebiyle Cumhuriyet Halk Partisi`nin desteklediği Cumhurbaşkanı adayı açıklandı. Bizlerde Cumhuriyet Halk Partisi olarak partimizin desteklediği çatı adayı demokrat, dindar, kucaklayıcı bir aday olduğu düşüncesindeyiz. Sebebi ise Recep Tayyip Erdoğan siyasetçi ve başbakan olduktan sonra ülkeler bazında kendini tanıtma fırsatı yakalamış birisi ama çatı adayının ise %0`ye yakın ülkeden ödül almış ve dünya çapında tanınan birisi. Sevindirici tarafı kucaklayıcı olacağı inancımız var. Temsil itibariyle de Cumhurbaşkanlığımızın yurt dışı gezilerinde hep tercümandan ne dedi dedirtmeyecek şekilde çok fazla yabancı dil biliyor olmasını da avantaj olarak görüyoruz. Bir iddianın sahibi olmak istiyorum. Çünkü düne kadar Recep Tayyip Erdoğan çatı adayı belirlenmeden önce oldu bitti gibi kendilerini avantajlı gören Adalet ve Kalkınma Partililerin ama çatı adayının açıklandıktan sonra sessiz kaldıklarını gözlemliyoruz. İddia şudur ki, %45 ile Başbakan olmuş Recep Tayyip Erdoğan hem kendi adına hem de AKP`nin bitişi olması dolayısıyla bu riski almayacak ve çatı adayının her kesimde kabul görülebilecek bir isim olmasından dolayı da aday olamayacak ve olmayacağı inancındayım. Genel Merkezin bize verdiği seçim programı doğrultusunda adayımızı sivil toplum kuruluşlarından başlayarak bütün bireylere tanıtacağız” diye konuştu.
Paylaş