CHP’li İnce’den Başbakan’a veryansın

18 Mart törenleri için Çanakkale’ye gelen CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce önderliğindeki heyet Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı ziyaret etti. Ziyarette İnce, Çanakkale’de tepkilere neden olan 18 Mart afişini ele alarak hükümeti yaylım ateşine tuttu. İnce, stadyumdaki törenlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın lehine atılan tezahüratlara da “Törenler Recep Tayyip Erdoğan’ın doğum gününü kutlama arenası değildir” şeklinde tepki gösterdi.

829
“Afiş evlere şenlik”
Stadyumda ‘Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ şeklinde atılan tezahüratlar nedeniyle tepkisini dile getiren İnce, AKP hükümetine ağır eleştiriler yöneltti. Sözlerine “Bugün şaşkınız, üzgünüz” diyerek başlayan İnce; “Bu yapılan şehitlerimize saygısızlıktır. Maça mı geldik biz? Bu terbiyesizliktir. Burası AKP’nin futbol maçı sahası değildir. Herkes haddini bilmelidir. Şehitlerimizin üzerinden siyaset yapmak kimsenin haddi ve hakkı olmamalıdır” dedi. Daha sonra 18 Mart törenleri için bastırılan afişin içeriği ile ilgili de eleştirilerde bulunan İnce; “Hele bir afiş var ki evlere şenlik. Ne Atatürk, ne de Türk Bayrağı var” dedi.
 
 
18 Mart törenlerine katılmak üzere Çanakkale’ye gelen 20 CHP milletvekili belediye’yi ziyaret etti. Burada konuşan CHP Genel Sekreteri Muharrem İnce, AKP hükümetine ağır eleştiriler yöneltti. Cumhuriyet Halk Partisi’nin 20 milletvekili Çanakkale’de düzenlenen 18 Mart Deniz Zaferi törenlerine katıldı. Cumhuriyet alanında ve 18 Mart stadyumdaki törenlerin ardından Çanakkale Belediyesi’ni ziyaret eden CHP’li milletvekillerini Belediye Başkanı Ülgür Gökhan karşıladı.
 
CHP’li Milletvekilleri adına törenleri değerlendiren CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, hükümete ve AKP’ye ağır ithamlarda bulundu. İnce; sözlerine “Bugün şaşkınız, üzgünüz” diyerek başladı. İnce daha sonra eleştirinin dozunu daha da yükselterek bu yapılanın terbiye sınırlarını aşan bir davranış olduğunu ileri sürdü. Herkesin haddini bilmesi gerektiğini belirten İnce; “Şehitlerin üzerinden siyaset yapmanın kimsenin haddi ve hakkı olmamalıdır” dedi.
 
 
“Şehitlerimize saygısızlıktır”
Stadyumda ‘Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ şeklinde atılan tezahüratlar nedeniyle tepkisini dile getiren İnce; “Bu yapılan şehitlerimize saygısızlıktır. Yani stadyuma Türkiye’nin çeşitli vilayetlerinden aynı renk kaşkollarla bindirilmiş kıtalar konulmuştur. Biz şehitlerimizi anarken orada sürekli olarak tören boyunca “Recep Tayyip Erdoğan” diye bağırdılar. Maça mı geldik biz? Böyle bir yüzsüzlük böyle bir şımarıklık, böyle bir iktidar şımarıklığını anlayabilmiş değiliz. Ne hakla, şehitlerimizin aziz hatıralarına bu saygısızlık ne hakla? Kimin hakkı kimin haddine düşmüş?  Bu terbiyesizliktir. Terbiye sınırlarını aşmaktır. Bunun devlet adamlığı ile hiç bir alakası olamaz” diye konuştu.
 
“Burası AKP’nin futbol maçı değildir”
İnce sözlerini şu şekilde sürdürdü: “İşin ilginci, biz ana muhalefet partisi olarak orada bir konuşma yapma hakkına sahip değiliz. Ama başbakan yardımcısı konuşurken, bindirilmiş kıtalar Recep Tayyip Erdoğan diye bağırıyor. O stadyumda biz Çanakkale’deki 250 bin şehidimizi anmaya geldik. Daha dün Konya’da Afganistan’da şehitlerimiz oldu. Burası AKP’nin futbol maçı değildir. Orası Recep Tayyip Erdoğan’ın Doğum Günü’nü kutlama arenası da değildir. Herkes haddini bilmelidir. Şehitlerimizin üzerinden siyaset yapmak kimsenin haddi ve hakkı olmamalıdır.”
 
“Afiş evlere şenlik”
Daha sonra 18 Mart törenleri için bastırılan afiş ile ilgili de eleştirilerde bulunan İnce; “Hele bir afiş var ki evlere şenlik” dedi. Afişte Atatürk ile Türk Bayrağı’nın yer almamasını eleştiren İnce; “Bu afişte Atatürk yok. Bu afişte halkın oyları ile seçilmiş belediye logosu bir kenara iliştirilmiş patates mühürü gibi. Ama başbakan başrolde bu afişte. Bunu anlamış değilim. Bu memleketin sahibi mi Tayyip Erdoğan? Çanakkale harbini Tayyip Erdoğan mı kazandı? Ne hakla? Bunları halkımızın sağduyusuna bırakıyoruz. Bugün bunları kabul etmediğimizi CHP’li 20 milletvekili olarak belirtmek istiyorum. Bugün stadyumda da buna tepki gösterebilirdik ama bizim devlet terbiyemiz buna müsaade etmez” dedi.
Paylaş