CHP’li başkanlar Kazdağları’nda buluştu

Çanakkale`nin CHP’li Belediye Başkanları Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın organizasyonu ile hafta sonu biraraya geldi. Güre’de gerçekleştirilen eşli buluşmada başkanlar, bütün şehir yasası başta olmak üzere birçok konuyu masaya yatırdılar.

717
 
 
Çanakkale’nin CHP`li Belediye Başkanlarının geleneksel hale getirdikleri buluşma bu kez Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın ev sahipliğinde, il merkezi dışında Güre Adrina Hotel’de gerçekleştirildi. Hafta sonu gerçekleştirilen eşli buluşmada başkanlar, bütün şehir yasası başta olmak üzere yerel yönetimler arasındaki işbirliği konularını ele aldılar.
Toplantıya Çanakkale Belediye Başkanı Gökhan ile birlikte katılan Gelibolu Belediye Başkanı M. Mustafa Özacar, Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan, Karabiga Belediye Başkanı Muzaffer Karataş, Geyikli Belediye Başkanı Ercan Yılmaz, Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan ve Kavakköy Belediye Başkanı Necati Kopça yerel yönetim konularında durum değerlendirmesi yaparak görüşlerini dile getirdiler. Çanakkale’nin CHP`li Belediye Başkanları bir gün sonra da Kazdağı ve Marda Dağı Belediyeler Birliği Başkanı Cahit İnceoğlu ve yönetim kurulunun düzenlediği kahvaltıda biraraya geldiler. Güre Alibaba Restaurant’taki bu organizasyona Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka ile Kazdağı ve Marda Dağı Belediyeler Birliği’nin meclis ve encümen üyeleri de katıldı. Kahvaltıda söz alan Kazdağı ve Marda Dağı Belediyeler Birliği Başkanı Cahit İnceoğlu, “2007 yılında Çanakkale’de çoban ateşinin yakılmasıyla o zamanki yerel yönetimlerin ve çevre platformlarının başlattığı girişim Burhaniye’de 1 Ekim 2008 tarihinde resmiyet almasıyla birliğimiz kurulmuş oldu. O tarihte Çanakkale`den 12, Balıkesir’den 12, toplam 24 belediye üyemizi Balıkesir’deki büyükşehir kanununun uygulanması sonucu belde belediyelerinin budanması ve Çanakkale’de nüfus azlığı nedeniyle bazı belediyelerin kapatılmasıyla üye sayımız 11`e düşmüştür. Bu yılda Bergama, Dikili ve Biga Belediyesi’nin katılımıyla üye sayımız 14’ü buldu. Türkiye’de aynı kategoride bulunan belediyelerin 24 birliği var. Bunlar arasında tek çevreci birlik ise biziz. Şunu da gururla ifade etmek istiyorum ki İçişleri Bakanlığı ilgili birimlerinden aldığımız bilgilere göre bu birlikler içinde aktif olarak faaliyet gösteren 10 birlik arasında bulunuyoruz. Şu anda 14 üye belediyemiz 50 kadar meclis üyesi ve 5 kişilikte encümen üyemiz ve 5 çevre kurulu üyemiz görev yapıyor” dedi.
 
“Yerel yönetimler yaygınlaştırılmalı”
Çanakkale’deki CHP’li belediye başkanlarıyla yerel yönetim konularını ve önümüzdeki genel seçimlerle ilgili bir durum değerlendirmesi yapmak için Güre’de toplandıklarını belirten
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, şu ifadeleri kullandı: “Bu toplantıda partimize nasıl faydalı olabiliriz? Neleri ön plana çıkarmalıyız gibi konularda görüş alışverişinde bulunduk. Bunların içinde en önemli olanlardan bir tanesi de büyükşehir yasasına karşı bir muhalefetimiz var. Biz yerel yönetimlerin yaygınlaştırılması taraftarıyız. Köylerinde bir belediyeye bağlanması gerektiğine inananlardanız. Ama mahalle olarak değil köy sıfatları kalmasını arzu ediyoruz. Dolayısıyla bu seneki seçimlerde Çanakkale’de biz özellikle kırsalda buna karşı olduğumuzu beldelerin kapatılması, köylerin mahalle haline getirilmesine de karşı olduğumuzu dile getirmekteyiz. Kaz dağlarındaki altın madeni ve doğanın tahribi ile hem de Karabiga bölgesindeki termik santrallerin yoğun bir şekilde olması, onların ÇED süresi ile ilgili görüşlerimizi, sıkıntılarımızı ifade ettik. Bu konuda yasal mücadelemiz başarıyla sürüyor ve bu mücadelelerin devam etmesi konusunda karar aldık. Sonuç itibari ile bu çevre hepimize ait. Onun için biz ve Çanakkale milletvekillerimiz de dahil bu çalışmaya devam edecektir.” Belediye Başkanları ve eşleri, toplantılar ve kahvaltının ardından topluca hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra Güre’den ayrıldılar.
Paylaş