CHP’den iktidar yürüyüşü

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Danışma Kurulu’nun toplantısın-da yerel yönetim seçimleri ve ülke gündemi değerlendirildi. Toplantıda partililere seslenen CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder 2023’te Cumhuriyet’in rövanşının alınmasının planlanmakta olduğunu ve Atatürk’ün kurduğu laik cumhuriyetin üzerine Fatiha duasının okunmasının düşünüldüğü söyleyerek, AKP’den kurtulmanın yolunun tüm demokratik güçlerin CHP’nin etrafında kenetlenmesinden geçtiğini söyledi.

387
CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder tüm CHP’lileri iktidar yürüyüşüne davet ederken 10 yıllık AKP iktidarı boyunca ordunun ve yargının, devletin bütün kurum ve kuruluşlarının teslim alındığını, geri kalanların ise uluslararası emperyalist güçlere peşkeş çekilmiş duruma getirildiğini kaydetti. Önder hedeflenenin yerel seçimlerde sağlanacak olan başarı ile Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nu Başbakan, CHP’yi de iktidar yapmak olduğunu ifade etti.
 
 
 
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Danışma Kurulu’nun toplantısında yerel yönetim seçimleri ve ülke gündemi değerlendirildi. CHP Merkez İlçe Danışma Kurulu Toplantısı’nda partililere seslenen CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder 2023’te cumhuriyetin rövanşının alınmasının planlanmakta olduğunu ve Atatürk’ün kurduğu laik cumhuriyetin üzerine Fatiha duasının okunmasının düşünüldüğü söyleyerek, AKP’den kurtulmanın yolunun tüm demokratik güçlerin CHP’nin etrafında kenetlenmesinden geçtiğini belirtti.
 
 
Toplantıda konuşan CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder tüm CHP’lileri iktidar yürüyüşüne davet ederken 10 yıllık AKP iktidarı boyunca ordunun ve yargının, devletin bütün kurum ve kuruluşlarının teslim alındığını, geri kalanların ise uluslararası emperyalist güçlere peşkeş çekilmiş duruma getirildiğini belirtti. Memleketin artı değerlerinin ve fabrikalarının satıldığını ifade eden Önder: “Böylece devletin kuşatılması ve teslim alınması tamamlanmıştır” dedi. Önder bütün CHP’lilerin ve ülkesini seven ve demokrasiden, laik cumhuriyetten yana olan bütün kesimlerin CHP’nin iktidar yürüyüşüne destek olmaları ve omuz vermeleri gerektiğini söyledi. İçinde bulunulan olumsuz durumdan bu şekilde kurtulmanın mümkün olacağını kaydeden Önder İslamcı faşizm felsefesinde insanların demokratik hak ve özgürlüklerinin kısıtlanmasının ötesinde, bu haklarının tamamen ortadan kaldırılmasının amaçlandığını belirterek, en son yapılanların buna örnek olduğunu söyledi. İktidar tarafından kadınların kürtaj haklarının ellerinden alınmasına çalışılarak, kadınlara hiçbir demokratik hakkın verilmeyeceğinin anlaşıldığını belirten Önder, eğitimde de 4+4+4 sistemi ile İslamcı ve dindar kesimlerin yetiştirilmesinin hedeflendiğini ifade etti. 2023’te cumhuriyetin rövanşının alınmasının planlanmakta olduğunu ve Atatürk’ün kurduğu laik cumhuriyetin üzerine Fatiha okunmasının düşünüldüğü söyleyen Önder AKP’den kurtulmanın yolunun tüm demokratik güçlerin CHP’nin etrafında kenetlenmesinden geçtiğini belirtti.
 
Önder: “Öncelikle yerel seçimlerde belediyeleri ve daha sonra genel seçimleri mutlaka almalıyız” dedi. Yerel seçimlerin başarılı geçmesi ve belediye başkanlarının çok başarılı çalışmalar yapmalarının şart olduğun u ifade eden Önder: “Bugünden tezi yok. Yerel seçimlere çok ciddi hazırlanmalıyız. Başarıyı ancak bu şekilde yakalayacağımıza inanıyorum. Biz CHP adına, ülkemiz adına, geleceğimiz adına, özgürlük ve barış adına, sosyal adalet adına, halkça düzen, insanca yaşam adına çok çalışacağız ve oy isteyeceğiz” dedi. Önder her konu ile ilgili proje ve çözüm yollarının olduğunu belirterek: “ Projeleri halka anlatacağız” dedi. Önder hedeflenenin yerel seçimlerde sağlanacak olan başarı ile Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nu Başbakan, CHP’yi de iktidar yapmak olduğunu ifade etti.
Paylaş