CHP’den ‘belediyeme dokunma’ referandumu

Çanakkale, Ayvacık, Biga ve Gelibolu ilçesinde nüfusu 2 binin altında olan belediyelerin kapatılmaması için yapılan referandum oylamalarında sandıktan genel olarak hayır oyu çıktı.

475
Büyükşehir Yasa Tasarısı ile Türkiye’de 2 bin 950 belediyeden bin 582’sinin kapatılması kararına karşılık, CHP yerel referandum süreci başlatırken, bu kapsamda Biga ilçesine bağlı Balıklıçeşme, Kozçeşme ve Yeniçiftlik, merkeze bağlı Erenköy ile Kumkale de yapılan referandum oylamaları belli oldu. Halkın sandık başına gittiği referandumlarda Biga ilçesine bağlı Balıklıçeşme beldesinde 290 oy hayır çıkarken, 36 kişi de evet dedi. Kozçeşme beldesinde ise oy kullanan vatandaşlar, 423 hayır oyu verdi. Yeniçiftlik beldesindeki oylama da ise 545 kişi belediyelerinin kapatılmaması için oy kullanırken, 6 kişi ise kapatılsın dedi. Erenköy beldesinde ise vatandaşlar, 591 oy ile beldelerinin kapatılmasına hayır derken, 69 oy ise evet çıktı. Kumkale’deki oylamada da 611 kişi hayır oyu kullanırken, 18 kişi de evet oyu attı. Gelibolu ilçesine bağlı Bolayır Beldesinde ise 951 kişi beldelerinin kapatılmasına hayır derken, 1 kişi ise evet dedi.
 
Sarıbaş; “Halk tarafsız bir şekilde oylarını kullandı”
Halkın katılımıyla gerçekleştirilen referandum oylamalarını değerlendiren CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş; “Erenköy, Kumkale, Mahmudiye ve Gülpınar beldelerinde halkın önüne sandık kondu. Referanduma katılan vatandaşlar, evet ve hayır olarak oylarını kullandılar. İlçe örgütleri ve çok sayıda partili ile bu beldelerde yapılan referandum oylamasını dolaştım. Halkımız tarafsız olarak sandığa oylarını attılar. Türkiye genelinde de bu referandum oylaması yapıldı. Beldeleri ile ilgili kararı referandumla sorulmasından dolayı vatandaşlar mutlu oldu. Halkımız sandığına sahip çıkıp oylarını büyük bir katılımla gerçekleştirdi. Yöre halkı beldelerinin kapatılmasını istemiyor. Çünkü, halk belediyenin kapatılmamasının iyi olacağını düşünüyor. Halkın kararı neyse, bizde parlamentoda bunu dile getireceğiz” dedi.
Paylaş