havadurum

CHP’de ilk iki gün, zafer beyaz listenin

Cumhuriyet Halk Partisi’nde delege seçimi heyecanı yaşanıyor. Cumartesi Günü yapılan Barbaros Mahallesi delege seçimlerinde %71 oranında bir katılım gerçekleştirilirken, Pazar günü 871 CHP üyesinin olduğu Cevatpaşa Mahallesi seçimlerinde ilk günkü Beyaz liste kazanımı sonrasında heyecan doruğa yükseldi.

1276
 
Barbaros Beyaz
Delege seçimleri Barbaros Mahallesi ile birlikte start alırken, çok sayıda CHP’li üye oy kullanmak için parti binasına akın etti. Çanakkale’de her iki mahallede de iki listenin kıyasıya yarıştığı delege seçimlerinde Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü görev aldı. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP Çanakkale Milletvekilleri Ali Sarıbaş ile Serdar Soydan ve çok sayıda partili heyecan içerisinde seçim sonuçlarının belirlenmesini bekledi. Barbaros Mahallesi delege seçimlerinde 825 üye oy kullanırken, il yönetiminin listesi olan beyaz liste üyelerden 589 oy aldı. Demokrasi platformunun mavi listesi 235 oy da kalırken, 1 oy ise geçersiz sayıldı. Barbaros Mahallesi delege seçimini kazanan il yönetiminin listesi 88 kongre delegesi çıkarttı.
 
Cevatpaşa beyaz
CHP’de delege seçimi heyecanının yaşandığı Cevatpaşa Mahallesi sandığından beyaz liste galip çıktı. Cevatpaşa Mahallesi’ndeki CHP’li üyeler parti binasına gelerek oylarını kullandı. 871 CHP’li üyenin kayıtlı olduğu Cevatpaşa Mahallesinde 785 üye oy kullanarak katılım %90 oranında gerçekleşti. Akşam saatlerinde açılan sandıktan il yönetiminin beyaz listesi 434 oy alırken,  demokrasi platformunun mavi listesi ise 349 oy alabildi. 2 oy ise geçersiz sayıldı. Beyaz listeyle seçime giren il yönetiminin kazandığı seçimde Cevatpaşa Mahallesi’nden 64 kişi kongre delegesi oldu.
 
 
CHP’de 23 Ocak tarihinde start alan delege seçimleri nedeniyle partililer sabah saatlerinden itibaren parti binasına akın etti. CHP Genel Merkezi tarafından Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü’nün görevlendirildiği Çanakkale’deki delege seçimleri Barbaros Mahallesi üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP Çanakkale Milletvekilleri Ali Sarıbaş ile Serdar Soydan’ın da geldiği parti binasında beyaz ve mavi listenin bulunduğu iki listeli delege seçimlerinde üyeler tek tek oy kullanarak Barbaros Mahallesi delegelerini belirledi. Büyük çekişmeye sahne olan seçimde il yönetiminin listesi olan beyaz liste üyelerden 589 oy alırken, demokrasi platformunun listesi mavi liste ise 235 oy da kaldı. 1 oy da geçersiz sayıldı. 825 üyenin oy kullandığı seçimi kazanan il yönetiminin listesi 88 kongre delegesi çıkaracak.
 
 
Köprülü; “Demokrasi olmazsa olmazımız”
Delege seçimleri için Çanakkale’ye gelen Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, CHP’de demokrasinin her zaman ön planda yer aldığını belirterek; “Çanakkale ili en önemli illerimizden birisi. CHP’de demokrasi her zaman için en ön plana alınan bir olgu. Bunun en somutlaşmış örneğini bu seçimde yaşıyoruz. Üyelerimiz demokratik haklarını kullanıyorlar. Genel merkezimiz tarafından kendilerine verilen haklarını özgür bir biçimde kullanıyorlar. Üyelerimiz çok yoğun bir şekilde gelip oylarını kullanıyorlar. Demokrasi bizim için olmazsa olmazımız. Üyelerimizn düşüncelerine saygı duyuyoruz” dedi.
 
 
Soydan; “İki liste farklı yorumlanmasın”
Barbaros Mahallesi delege seçimlerinde yer alan iki listenin farklı yorumlanmaması gerektiğini ifade eden CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan; “Delege seçimleri, sonu kurultay ile bitecek sürecin ilk başlangıcıdır. İki liste var. İkisi de bizim partimizin listesidir. Farklı yorumlanmasın. Demokrasinin gereği üç ya da dört listede olabilirdi. Bu hiç önemli değil. Önemli olan buradan çıkacak sonucu herkesin kabullenmesidir. İlçe başkanı kim seçilirse seçilsin, sonuçta CHP’nin ilçe başkanı seçilecektir. Bu yönetimde merkez ilçede seçim götürecektir. Bir taraf kazanıp bir taraf kaybedecek anlayışına sahip değiliz. Bunları çoktan açtık. CHP’ye hayırlı olsun” diye konuştu.
 
 
Sarıbaş; “Türkiye’de CHP örnek olmaya devam edecektir”
Delege seçimlerinin önemine değinen CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş ise; “CHP’nin en güzel olayı kendi içerisinde bir demokrasiyi yaşatmasıdır. Delege seçimleri bizim için çok önemli. Delege seçimlerinin demokrasi içerisinde biteceğine inanıyorum. Parti demokrasinin daha çok işleyeceği daha iyi günler geleceğine inanıyorum. Türkiye’de CHP örnek olmaya devam edecektir. Üyelerin kendi belirlediği partinin tüm geleceği ile ilgili kararları bu delegelerimiz alacaktır. Partide katılımın yüksek olması çok önemli bir göstergedir. Delege seçimlerinin hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
 
Heyecan Cevatpaşa’da
Öte yandan CHP’de yaşanan delege seçimi heyecanı dün 871 üyenin bulunduğu Cevatpaşa Mahallesi’yle devam etti.Bir gün önce Barboros seçimlerinde kaybeden  Demokrasi Platformu taraftarlarının  Cevatpaşa seçimleri için yoğun çaba gösterdikleri dikkat çekti.Yoğun ilginin olduğu Cevatpaşa Mahallesi delege seçimlerinde CHP’li üyeler parti binasına gelerek oylarını kullandı. İki listenin kıyasıya yarıştığı delege seçimlerinin sonucunda Cevatpaşa Mahallesi’nden 64 partili kongre delegesi oldu. Bir gün öncesinde kilitlenmeyen seçim sandığının Cevatpaşa seçimlerinde kilitlenmesi ve anahtarının gözlemci olarak katılan Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü’ye teslim edilmesi dikkat çekti.
 
 
 
 
 
Paylaş