havadurum

CHP’de ilk aday adayı

CHP İl Örgütünde 3 dönem yöneticilik, bir dönem CHP Belediye Meclis Üyeliği ve 2 dönem ise CHP İl Genel Meclis Üyeliği görevlerinde bulunan Hakkı Öztürk, genel seçimler öncesi CHP`den milletvekilliği aday adaylığını açıkladı.

515
Türkiye`de 2015 yılında yapılacak olan genel seçimler öncesi CHP İl Örgütü`nde milletvekilliğine aday adaylığı için ilk isim Hakkı Öztürk oldu. CHP`de 50 yıldır çeşitli görevlerde yer alan ve en son CHP İl Genel Meclis Üyeliği görevinde bulunan Hakkı Öztürk, dün düzenlediği basın toplantısında CHP`den milletvekili aday adayı olduğunu kamuoyuna açıkladı. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Emine Kardelen ve çok sayıda partilinin katıldığı toplantıda konuşan CHP İl Başkanı Hamza Karagöz; "Partimizde yıllardır görev yapan Hakkı Öztürk milletvekilliği aday adaylığını açıklayacak. Partimizde süreç başlamamakla birilikte erken kalkan yol alır mantığı ile partimizde yararlı olan her şeyin önünü açmak için buradayız. Yarışta bütün arkadaşlarımıza gerekli fırsatları vermek durumundayız. Çanakkale`de demokrasiyi işleteceğimizden hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Bizim varlık nedenimiz demokrasidir. Sözde değil özde demokrasiyi savunacağız. Şimdiden Hakkı Öztürk`e başarılar diliyoruz" dedi.
 
 
"Egemenlerin değil, halkın vekili olacağım"
Genel seçimlerde Çanakkale halkının temsilcisi olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi`nde görev almak için CHP Milletvekili aday adayı olmaya karar verdiğini belirten Hakkı Öztürk; "Önümüzdeki dönem hepimiz için çok önemli bir süreci yaşayacağız. Bu sürecin sonunda yapılacak olan genel seçimler her türlü yetkinin tek elde toplandığı bir totaliter rejim ile insan odaklı ve demokratik parlamenter rejim arasında bir seçim olacaktır. Partimiz Cumhuriyet Halk Partisi hep olduğu gibi dünden bugüne bu süreçte de demokratik parlamenter rejimin yanında yerini alacaktır. Üyesi olmaktan gurur duyduğum partime üyeliğim 50 yılı geçti. Partimin ülkemizin demokratikleşme ve insanlarımızın özgürleşmesi için verdiği mücadelenin 50 yılı aşkın süredir hem tanığı hem de emekten bir neferi oldum. Önümüzdeki genel seçimlerde de değerli Çanakkale halkının temsilcisi olarak partimin emekten yana eşitlik, adalet, özgürlük ve demokrasi mücadelesinde Türkiye Büyük Millet Meclisi`nde görev almak istiyorum ve CHP Milletvekili aday adayı olduğumu açıklamak için huzurunuzda bulunuyorum. Egemenlerin değil, halkın yanında bir vekil olmak için görev almak istiyorum" diye konuştu.
 
"Erdoğan, egemenler için hep yasa çıkarmıştır"
İstanbul Mecidiyeköy`de 10 işçinin ölümüne neden olan asansör faciasına da değinen Öztürk şu şekilde konuştu; "İşçi sınıfı içerisinden gelmiş bir arkadaşınız, dostunuz ve ağabeyiniz olarak şunu söylemeden geçemeyeceğim. Daha dün 10 işçi kardeşimizi bir asansör faciasında yitirdik. 2002-2014 Adalet ve Kalkınma Partisi`nin bu 12 yıllık döneminde 13163 kişi iş kazasından hayatını kaybetti. Geçmişimize baktığımız zaman geçmişimizde bu ölümlerin önlemleri vardı. Nerede vardı? Ücret sendikacılığı değil, emek sendikacılığı yapan sendikaların almış olduğu kararlarda yatıyordu. O nedenle 1980 ihtilalı sayın Kenan Evren`in ilk yaptığı işlerden biridir. Türkiye`deki demokratik kitle örgütlerinin kolunu kanadını kırdı ve günümüze kadar bu olay devam etmektedir. 2002 yılında 3,5 milyon işçi, sendikalı ve toplu iş sözleşmeli iken bugün 300 bin. Nereden nereye gelmişiz. Bunlar birer acıdır. İnsanlarımıza sahip çıkmamaktır. Bu da adam gibi bir yasa yapılamamaktan geçmektedir. Maalesef Adalet ve Kalkınma Partisi 12 yılda çalışan insanlar için bir tek yararlı yasa çıkarmamıştır. Hatta dahası da sözümün sonunda söylediğim gibi egemenlerin değil, ama egemenler Tayyip Erdoğan`ın başındadır. Tayyip Erdoğan, egemenler için hep yasa çıkarmıştır."
Paylaş