CHP’de gözler MYK’da!

CHP Parti Meclisi`nde “Hakim huzurunda aday yoklaması” kararının çıkmasının ardından, tüm üyelerle önseçim isteyen CHP`liler, yeni bir heyeti daha Ankara`ya gönderdiler. Önceki akşam kalabalık bir partili grubu tarafından yolcu edilen CHP heyeti genel merkeze, “Çanakkale`de birinci parti olmanın tek koşulu tüm üye ile önseçimdir. Çanakkale`de taban üye bazında önseçim istiyor” dedi.

946
 
 
Cumhuriyet Halk Partisi`nde 15 Şubat tarihinde toplanan Parti Meclisi, Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç`un açıkladığı “Çanakkale`de delegelerle önseçim yapılacaktır” kararı tartışmalara neden oldu. Tüm aday adaylarının ve neredeyse tüm ilçe başkanlarının “Üyelerle, hakim gözetiminde önseçim yapılmalı” talebine rağmen, Genel Merkezin `aday yoklaması` kararı tepki çekti. Üyeden korkan bazı isimlerin Ankara kulisleri ile önseçim kararının `aday yoklaması` şeklinde değişmesine neden olduğu iddiaları kulislerde konuşulurken, Çanakkale`den 10 ilçe başkanı ve 10 milletvekili aday adayları Ankara’ya “üye bazında önseçim istiyoruz” demek için gittiler. Dün gerçekleşen Ankara ziyareti sırasında CHP TBMM Grup Toplantısına da katılan Çanakkale heyeti, “Çanakkale`de birinci parti olmanın yolu tüm üye ile yapılacak önseçimdir. 2011 seçimlerinde bunun somut örneği görülmüştür. Aday yoklaması ile belirlenecek milletvekilliği parti içinde tartışmalara, yeni küskünlüklere ve oy kaybına neden olacaktır. Bu kararın değişmesi gerekiyor” diyerek iradelerini gösterecekler. CHP yönetiminin, Çanakkale`de parti tabanının bu talebine nasıl bir karşılık vereceği önümüzdeki günlerde belli olacak.
 
 
“Heyet coşku ile yolcu edildi”
CHP`nin Ankara heyeti önceki akşam Çanakkale eski Otogarının bulunduğu yerden hareket etti. Çok sayıda üye ve delegenin de hazır bulunduğu uğurlamada, CHP`liler alkışları, ıslıkları ve sloganları ile heyete destek verdiler. Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder`in öncülüğündeki ilçe başkanları ve milletvekili aday adayları büyük bir coşkuyla uğurlandı.
 
Paylaş