havadurum

CHP’de gelenek bozulmadı

CHP`liler Bayramın birinci günü Belediye Sosyal Tesisleri`nde düzenlenen bayramlaşma programında bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin damga vurduğu bayramlaşma programına şehir dışında olan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`ın yerine Meclis üyesi Ali Uyanık vekaletin katıldı.

639
 
 
Cumhuriyet Halk Partisi bayramın birinci günü düzenlenen bayramlaşma geleneğini bozmadı. Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da Çanakkale Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Sosyal Tesisleri`nde gerçekleşen Bayramlaşma Programına Milletvekilleri Ali Sarıbaş ve Serdar Soydan, CHP Milletvekili aday adayı Muharrem Erkek ve İl Başkanı Hamza Karagöz ile çok sayıda partili katıldı. Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan`ın da katıldığı bayramlaşma törenine Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan şehir dışında olduğu için katılamadı. Gökhan`ın yerine Belediye Meclis üyesi Ali Uyanık vekalet etti. Tüm partililer birbirleri ile bayramlaşırken, Milletvekilleri Ali Sarıbaş ve Serdar Soydan, İl Başkanı Hamza Karagöz, Çanakkale Belediye Başkanvekili Ali Uyanık ile Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan yaptıkları açıklamalarda birlik ve beraberlik mesajı verirken, tüm Çanakkalelilerin bayramını kutladılar.
 
 
Sarıbaş, ortadoğudaki ölümlere değindi
CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, partisinin bayramlaşma programında yaptığı açıklamada “Öncelikle tüm Çanakkaleli hemşerilerimin Ramazan Bayramı`nı tebrik ediyorum. Ancak bu bayrama da yine hüzünlü bir ruh haliyle giriyoruz. Tüm dünyada günde bin Müslüman’ın öldüğü ve bunların önemli bir kısmının da Müslüman Kardeşler ve IŞİD (Irak-Şam İslam Devleti) adlı sözde Müslüman örgütler tarafından yapıldığını biliyoruz. Son olarak Gazze`ye yönelik İsrail saldırıları, Türkmenlerin öldürülmesi, Afganistan`daki Müslümanların öldürülmesi gibi olaylar nedeni ile bu yıl Ramazan Bayramı`nı daha bir hüzünlü karşılıyoruz. Türkiye içinde de barışın, huzurun, kardeşliğin ve özgürlüğün oluşmadığı bir dönemde bayramı kutluyoruz. Ancak biliyorum ki bayram tüm Müslümanların, tüm insanlığın birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde kutlaması gereken önemli günlerden biridir. Tüm Çanakkaleli hemşerilerimin ve tüm Müslümanların Ramazan Bayramı`nı mutlu günlerin ve bol şekerli nice bayramların başlangıcı olması dileğimle kutluyorum” ifadelerini kullandı.
 
 
Soydan seçimleri işaret etti
CHP`li vekil Serdar Soydan ise Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Türkiye`nin geleceği açısından önemli olduğunu ifade ederken, “Bu bayram, etnik kimliği ne olursa olsun, tüm insanların ama tüm insanların barış ve huzur içinde yaşamasını diliyorum. Çünkü dünyada en çok ihtiyaç duyulan şey barıştır. Özellikle Türkiye`de son 12 yıldır bu duygunun yol olduğunu görüyoruz. Neredeyse insanlar birbirlerini sorgular hale geldi. İnsanlar, etnik kimlikleri ve dini inançları ile sorgulanır hale geldi. Çok önemli bir süreçten geçiyoruz. Önümüzde bir Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Türkiye gerçekten çok ciddi bir yol ayrımında. Ya demokrasiyi, hoşgörüyü, barışı ve hukuku savunan bir sisteme devam edecek ya da tüm bu gerçekliklerin olmadığı, bir padişahlık sistemine geçiş yapacak. Bu yol ayrımında ihtiyaç duyduğumuz en önemli duygu birlik ve beraberliktir. Önümüzdeki süreçte bayram tadımızın hiç bozulmayacağı Türkiye`yi tekrar yaratabilme adına tüm vatandaşlarımıza iyi bayramlar diliyorum” dedi.
 
 
Paylaş