CHP’de değişim vurgusu

CHP`nin "Demokrasi ve Değişim" adını verdiği 34. Kurultayı Ankara’da yapılıyor. İki gün sürecek Kurultay`da ilk gün genel başkanlık seçimi yapılırken bugün ise 60 kişilik Parti Meclisi ile 15 kişilik Yüksek Disiplin Kurulu üyelikleri için seçim yapılacak. Kurultay`ın temasıysa "demokrasi ve değişim" olarak belirlendi.

398
Coşkulu geçen ve ilklerin yaşandığı kongreyi değerlendiren CHP Çanakkale Milletvekilleri Serdar Soydan ve Ali Sarıbaş, “Kurultay CHP’yi iktidara taşıyacak kurultaydır” ifadelerini kullanırken, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise değişime dikkat çekip; “Türkiye’nin önü açılacak” dedi.
 
 
 
CHP`nin 34`üncü Kurultayı Ankara`da yapılıyor. İki gün sürecek Kurultay`da ilk gün genel başkanlık seçimi yapılırken bugün de ise 60 kişilik Parti Meclisi ile 15 kişilik Yüksek Disiplin Kurulu üyelikleri için seçim yapılacak. Kurultay`ın temasıysa "demokrasi ve değişim" olarak belirlendi. Ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “2 yılda çok şey yaptık. Her kurultay bizi biraz daha değiştirdi. Değişeceğiz, dönüşeceğiz, yenileneceğiz” sözleriyle büyük destek aldı. Kurultayı değerlendiren CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, “Kurultay CHP’yi iktidara taşıyacak” derken Ali Sarıbaş’ta “Cumhuriyet Halk Partisi yaptığı ve yapacağı devrimlerle Türkiye’nin önünü açacaktır” dedi. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da “Demokrasi ve özgürlük üzerine Türkiye’nin değişimi küreselleşme üzerine yeni siyasetler üretiliyor” şeklinde konuştu.
 
 
“Kadınlar daha fazla yer alacak”
Kurultayı değerlendiren CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan; “Bu kurultayın çok önemli özelliği vardır. En son tüzük değişikliğine göre daha çok kadınların görev alacağı bir kurultaydır. Kadın kotası arttırıldı. Kadınlar daha fazla siyaset içerisinde görev alacaklardır. Kadınlar çocuğu sarar sarmalar korur. Kadınlar inanıyorum ki Mustafa Kemal Atatürk’ün bize bıraktığı Türkiye Cumhuriyetini de aynı şekilde koruyup kollayacaktır. Türkiye sorunlarla boğuşan aynı zamanda sorunlarını çözemeyen bir ülke haline gelmiştir. Sorunların daha çok arttığı bir ülke haline gelmiştir. Demokrasinin ortadan kalktığı özgürlüklerin ortadan kalktığı bir ülke haline gelmiştir. Bu kurultay Cumhuriyet Halk Partisini iktidara taşıyacak olan kurultaydır. Bizim için ve Türkiye içinde önemlidir” dedi.
 
 
“Önemli mesajlar verildi”
Kurultayı değerlendiren CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş; “Kurultay demokrasi içerisinde geçiyor. Tüm il delegeleri, milletvekilleri, kadınlar gençlik kolları hepsi genel başkanın arkasında onunla birlikte bütünleşerek bu kurultaydan parti içi demokrasiyi yerleştiren çarşaf liste içerisinde herkesle birlik içerisinde yeni yönetimi yapma kararını aldılar” dedi. Sarıbaş şunları söyledi; “Bence CHP birlik beraberlikle yeni yönetime kavuşacaktır. Genel Başkanımız çok içerikli bir konuşma yaptı. Türkiye’nin bugün ve gelecekteki tablosunu çizdi. Cumhuriyet Halk Partisinin yeni yaptığı ve yapacağı devrimlerle Türkiye’nin Cumhuriyet Halk Partisine olan ihtiyacını belirtti.”
 
 
“Değişim Kurultayı”
Kurultayın değişim kurultayı olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Değişim kurultayı yaşanıyor. Kurultay büyük ilgi görüyor. Çağdaş, sosyal demokrat, anlayışta CHP’nin altı okunun ötesinde bir anlayış. Demokrasi ve özgürlük üzerine Türkiye’nin değişimi üzerine yeni siyasetler üretiliyor. Esas olan demokratikleşme süreci. Yeni anayasa hepsi dile getirildi. CHP’nin önünü açacak bir kurultay olarak görüyorum” dedi.
Paylaş