havadurum

CHP’de coşku, AKP’de temenni, MHP’de ise sessizlik

Cumhuriyet Halk Partisi, Çanakkale`de halkın sandık başına gittiği yerel seçimleri ezici bir üstünlükle kazanırken, rakipleri Adalet ve Kalkınma Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisi için yerel seçimler hüsranla sonuçlandı.

934
CHP İl Başkanı Hamza Karagöz, Çanakkale`de yerel seçimlerin CHP zaferiyle sonuçlandığını belirtirken, AKP İl Başkanı Muzaffer Kutlu ise yerel seçimlerle ilgili yazılı açıklama yapmakla yetindi. MHP`de ise Başkan adayı Halil Rüştü Akgün, yerel seçimlerin ardından kamuoyuna siyaseti bırakacağını belirtip partisinin il yönetimini eleştirirken, MHP İl Başkanı Efkan Erkan da yerel seçimlerle ilgili geniş bir değerlendirme açıklamasını önümüzdeki günlerde yapacağını ifade ederek sessizliğini korudu.
 
“Rekor bir oy oranına imza attık”
CHP İl Başkanı Hamza Karagöz, Çanakkale`de yerel seçimlerin CHP açısından olumlu sonuçlandığını söyledi. CHP`nin Çanakkale`de oy oranını arttırdığını belirten Karagöz, Biga gibi önemli bir ilçeyi kazandıklarını ifade etti. Çanakkale`yi rekor bir oy ile kazandıklarına dikkat çeken Karagöz; “Çanakkale`de hem oylarımızda artış var hem de Biga gibi önemli bir ilçeyi partimize kazandırdık. Bayramiç ilçesini kaybettik ama Ezine ile ilgili belirsizlik sürüyor. Bozcaada ilçesi CHP`nin oldu. Kepez beldesi yine CHP ile yoluna devam ediyor. Yani genel anlamda Çanakkale tablosu CHP açısından olumlu. Ancak Türkiye geneline baktığımızda ise kötü bir tablo var. Çanakkale`yi rekor bir oyla aldık. Türkiye`de iller içerisinde Çanakkale`de alınan oy oranı rekor sayılıyor” dedi.
 
Kutlu; “Sandıktan çıkan sonuca saygılıyız”
Çanakkale merkezde Belediye Başkanlığı seçimini CHP`nin kazandığını ifade eden AKP İl Başkanı Muzaffer Kutlu, halkın tercihini ve sandıktan çıkan sonuca saygı duyduklarını ifade ederek; 30 Mart 2014 Pazar günü yapılan yerel seçimlerde Çanakkale il Genelinde oyumuz %38,8`dir. Çanakkale il genelinde seçimlerden 1.parti olarak çıkmış ve İl Genel Meclis üyeliğinde 16 üyeliğe sahip olmuş bulunmaktayız. İlçelerde; Bayramiç, Ayvacık, Ezine, Lapseki, Çan, Yenice ilçeleri olmak üzere toplam 6 ilçede Belediye Başkanlıklarını, beldelerimizde de Biga-Gümüşçay, Gelibolu-Evreşe, Lapseki-Çardak, Lapseki- Umurbey ve Yenice- Kalkım olmak üzere toplam 5 beldede belediye başkanlıklarını kazanmış bulunmaktayız. 2002 yılından bu yana yapılan tüm seçimlerden il genelinde 1.parti olarak çıkmanın sevincini ve gururunu bu seçimde de yaşamış bulunmaktayız. Bu sevinci ve gururu bizlere yaşatan tüm Çanakkaleli hemşehrilerimize gönülden teşekkürü bir borç biliriz. Ancak Çanakkale merkez Belediye Başkanlığı seçimini CHP kazanmış bulunmaktadır. Halkımızın tercihi bu yönde olmuştur. Halkımızın tercihine ve sandıktan çıkan sonuca saygılıyız, yeni dönemde seçilenlere başarılar dileriz” diye konuştu.
 
Erkan sessizliğini korudu
Yerel seçimlerin ardından telefon ile ulaştığımız MHP İl Başkanı Efkan Erkan ise, herhangi bir açıklama yapmayarak sessizliğini korudu. Erkan Çanakkale`deki yerel seçim sonuçlarını önümüzdeki günlerde yapacağı bir basın toplantısıyla değerlendireceğini vurgudı.
Paylaş