havadurum

CHP ‘Ülgür Gökhan’ dedi

CHP`nin Çanakkale`deki adayının mevcut Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan olduğu öğrenildi. Dün sabah erken saatlerde başlayan ve öğlen saatlerinde son bulan MYK toplantısında Parti Meclisi`nin onayına gönderilen Çanakkale adayı ile ilgili Ülgür Gökhan`ın isminin bugün resmi olarak bildirilmesi bekleniyor.

Temmuz ayında başlayan ve partinin ortaya koyduğu aday adaylığı takvimi dün gerçekleşen MYK ve Parti Meclisi toplantısında adayların açıklanması ile devam etti. 31 Temmuz itibariyle son bulan aday adaylık başvurularının ardından üç aday adayı CHP`ye başvuruda bulunmuştu. Dün yapılan toplantı ile CHP Genel Merkezi, Çanakkale`de mevcut Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile “Yola devam” kararı aldı.

CHP MYK dün sabah 8:00`de toplanmıştı. Yaklaşık 5 saat süren toplantının ardından MYK`da bir çok ilin belediye başkan adayı netleşti. Çanakkale`de Ülgür Gökhan olarak belirlenen isimler parti meclisine sunuldu. Dün haberin duyulmasının ardından Cumhuriyet Meydanı`ndaki belediyeye ait lokalde bir araya gelen partililer, Başkan Gökhan`ı tebrik ettiler. AKP`nin Çanakkale Belediye Başkan adayı Mehmet Daniş`in bizzat arayarak tebrik ettiği Başkan Gökhan, hizmetlerinin daha bitmediğini, bu 5 yıl içinde yapacak çok önemli çalışmaları olduğunu ifade etti.

Burada çalışma arkadaşlarına ve kendisini destekleyen partililere hitap ederek teşekkür eden mevcut Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan adayı Ülgür Gökhan, “Kamuoyu araştırmaları ortadadır, Çanakkale halkının teveccühü ortadadır. Bu en büyük ön seçimdir. Çanak-kale`de önümüzdeki 5 yılda çok daha önemli sorum-luluklarımız var. Sizlere de çok teşekkür ediyorum. Kendime de kentime de güveniyorum. Demokrasi için, özgürlük için, yaşam kalitesi yüksek bir Çanakkale için hep birlikte, birlikte yönetim ilkeleri ile başarılı işler yapmak için yola çıkıyoruz” dedi.

1237
 
Cumhuriyet Halk Partisi`nde dün sabah saatlerinde bir araya gelen MYK üyeleri, Parti Meclisi`nin onayına sunulmak üzere belirlediği adayları netleştirdi. Dün yapılan toplantıda Çanakkale`deki adayını mevcut Belediye Başkanı Ülgür Gökhan olarak belirleyen CHP MYK, Çanakkale`de de büyük bir sevinç yarattı. Haberin duyulmasının ardından Çanakkale Belediyesi`nin Cumhuriyet Meydanı`nda bulunan lokaline akın eden CHP`liler, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`ı tebrik ederek, seçimlerde onun yanında olduklarını bildirdiler. “Şimdiki hedefimiz seçimler” diyerek partililere seslenen Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “2014 seçimlerini rahat bir şekilde geçeceğimize inanıyorum. Çünkü sonuç itibariyle yapısal anlamda herhangi bir sorun yok. Alt yapı, üst yapı gibi konularda bu seçimde çok fazla söylenebilecek söz yok. Yaptığımız işler ortada. Sosyal konularda yaptıklarımız belli. Bu seçim tabiatıyla çevre, demokrasi, özgürlükler, insan hakları çerçevesinde hem AKP`ye karşı, hem üniversiteye karşı, hem de ÇTSO`nun bu çarpık anlayıştaki yönetimine karşı olacaktır. Bunların hepsiyle baş ederiz. Hiç sıkıntı duymaya gerek yok. Çünkü, üniversitede öyle insan hakkı ihlalleri, çıkarcı ve yandaş işler yapılıyor ki; bunların hepsi seçimlerde ortaya dökülecek. Üniversitenin bu çağ dışı tutumlarını, mobing iddialarını, kitap okuma eylemlerinde yaşanları biliyoruz. Bunların hepsini gündeme getireceğiz. Elbetti ki üniversite AKP`nin falan yuvası değildir” dedi.
 
 
“Partide olacağız”
“Kamuoyu araştırmaları ortadadır, Çanakkale halkının teveccühü ortadadır” diyen Başkan Gökhan, “Bu en büyük ön seçimdir. Biz hiçbir zaman sandıktan kaçmıyoruz. Çanakkale`de önümüzdeki 5 yılda çok daha ileri bir siyaset yapacağız. Sizlere de çok teşekkür ediyorum. Sizler de çok mücadele ettiniz, umut taşıdınız, hepiniz dimdik ayakta durdunuz. Partimizde olacağız. Partimizde bu süreci götüreceğiz. Parti yönetimini çalıştıracağız. Burası bizim sadece toplanma lokalimiz. Biz bütün süreci partimizde götüreceğiz. Acelemiz yok, biz zaten buradaydık, halen de buradayız. Öyle gece yarıları gemilerle gelmeye de ihtiyacımız yok. Bize yakışır bir biçimde, CHP`ye yakışır bir tarzda bu adaylık tanıtım sürecini de tamamlayacağız” ifadelerini kullandı.
 
“Kent demokrasisi için aday oluyoruz”
“Hepimiz biliyoruz ki, Çanakkale`de CHP`nin yerel yönetimi iyi bir durumdadır” diyen Başkan Gökhan, sözlerini “Yerel yönetim anlayışımız halk tarafından benimsenmektedir. Burada olması gereken olmuştur. Biz kimse ile yarışmıyoruz. Biz Çanakkale halkının güvenliği ve esenliği için, demokrasinin burada yerleşmesi için çabalarımızın devam etmesi gerektiğini söylüyoruz. Bu noktada aday oluyoruz. Sizler de bana güvenerek, bize güvenerek arkamızda duruyorsunuz. Hepimiz kafamız dinç bir şekilde, yarın güzel bir günde, mutlu bir biçimde uyandıktan sonra programımızı yapacağız, çalışmamıza başlayacağız. Son yaşanan gelişmeler bir kez daha göstermiştir ki, AKP ayakkabı kutularının partisi olmuştur. Yerelde de zaten CHP belediyeciliği olarak bu konuda son derece hassas davrandık, Çanakkale halkı tercihleri ile bir kez daha tavrını koyacaktır, Çanakkale halkına da bu noktadaki güvenimiz sonsuz. CHP olarak, bir bütünlük, birlik ve beraberlik içinde çalışmalarımızı bu perspektifte sürdürecek ve bu süreçten başarıyla çıkacağız. Önümüzde hepimize önemli sorumluluklar düşen bir süreç var. CHP`ye gönül vermiş, Çanakkaleli hemşerilerimin bu süreçte bizlerle birlikte olacağına inancım tamdır, kazanan biz olacağız” diyerek sonlandırdı.
Paylaş