havadurum

Ceylan "Abluka ve cezalar konusunda girişimde bulunacağız"

624

 Atikhisar Su Havzası’nda yapılmak istenen siyanürlü altın madenciliğine karşı başlatılan çadırlı nöbet bir yılı aşkın süredir devam ediyor. Nöbete devam eden yaşam savunucularına son aylarda haklarında kesilen cezalar artarak devam diyor. CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan,  Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği Başkanı Süheyla Doğan ile birlikte nöbetlerine devam eden Yaşam Savunucularını ziyaret etti.  Milletvekili Ceylan ziyaretle ilgili paylaşımda bulunurken, Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği Başkanı Doğan tarafından yapılan açıklamada yapılan araştırmaların kamuoyuna yansıtılması ve Kazdağlarında daha geniş alanların koruma altına alınması için Vekil Ceylan’dan destek istendiği belirtildi. Dernek Başkanı Doğan; “Sn. Vekilimizin Jandarma ablukasının kalkması ve cezalar konusunda gerekli girişimlerde bulunacağına inanıyoruz.  Sn. Vekilimize ziyareti için teşekkür ederiz” dedi.

 

“Yaşam Savunucularını, ziyaret ettik”

Milletvekili Ceylan, ziyaretle ilgili yaptığı paylaşımda; “Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği Başkanı Süheyla Doğan ile birlikte Kazdağları Kirazlı bölgesinde maden firmasının faaliyete geçip geçmediğini gözlemlemek için kamp alanında nöbet tutan gençlerimizi, Yaşam Savunucularını, ziyaret ettik” dedi.

“Daha geniş alanların koruma altına alınması için vekilimizden destek istedik”

Dernek Başkanı doğan ziyaretle ilgili yaptığı açıklamada; “Çanakkale Milletvekilimiz Sn. Özgür Ceylan ile birlikte bugün Kirazlı Nöbet alanını ziyarete gittik. Nöbet alanına giden yolda jandarma tarafından durdurulduk. Jandarma bizlere ormana girişin İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereğince yasak olduğunu, girmeye kalkmamız halinde GBT yapılacağını ve sonuçlarından kendimizin sorumlu olduğunu belirtti.  GBT sonrası, sonuçlarına katlanacağımızı söyleyerek vekilimiz ile birlikte alana gittik. Sonucun 3180 TL para cezası olacağı aşikar. Daha önce de benzer hukuksuz para cezaları ile karşılaşmıştık.  Nöbetteki arkadaşlarımız ile Kirazlı Altın Madeni projesinin durumunu, nöbet alanı etrafındaki jandarma ablukasını ve kesilen para cezalarını konuştuk.  Kazdağı Milli Parkı sınırlarının genişletilmesi, koruma statülerinin arttırılması için bugüne kadar yapılmış bilimsel araştırmaların kamuoyuna yansıtılması ve Kazdağlarında daha geniş alanların koruma altına alınması için vekilimizden destek istedik.  Sn. Vekilimizin Jandarma ablukasının kalkması ve cezalar konusunda gerekli girişimlerde bulunacağına inanıyoruz.  Sn. Vekilimize ziyareti için teşekkür ederiz” dedi.

(Eren Aşnaz)

Paylaş