havadurum

Çevrecilerden köylülere destek

Kazdağları’nda yaşanan çevre felaketine karşı mücadelelerini sürdüren çevreciler, sondaj çalışmalarını durduran Karaköy halkının tepkilerine destek verilmesi ve bu tepkilerin geliştirilmesi gerektiğini belirtiler.

301
Bayramiç ilçesine bağlı Karaköy’de sondaj çalışmalarına karşı ayaklanan köylüler, Kazdağları’nda ve çevresinde yaşanan çevre felaketlerine karşı sessiz kalmayarak, bölgede sürdürülen sondaj çalışmalarını durdurmuştu. 50-60 kişiden oluşan Karaköy halkı, geçtiğimiz günlerde doğaya zarar veren altıncılara ait olan sondaj alanına giderek altın arama çalışmalarına sert tepki gösterip sondaj çalışmalarının durmasını sağlamıştı. Çevreye sahip çıkan Karaköy halkını ziyaret edecek olan çevreciler, burada halk ile görüşüp fikir alışverişinde bulunacak.
 
Çevre Platformu olarak Karaköy’e gideceklerini ve sondaj çalışmalarını durduran köylülere destek vereceklerini belirten Çanakkale Çevre Platformu Dönem Sözcüsü hicri Nalbant; “Kısa bir süre içerisinde Çanakkale Çevre Platformu olarak Karaköy’ü bir kez daha ziyaret edeceğiz. Daha önce Karaköy’e gitmiştik. Ama gittiğimizde sondaj çalışmaları daha köye yaklaşmamıştı. Ağı Dağı’nın diğer bölgelerinde devam ediyordu. Köy sınırları içerisinde sondaj çalışmaları yapılmaya başlanınca, köylüler işin ne kadar önemli olduğunu daha iyi kavradılar. Bu nedenle de sondaj çalışmalarına tepki gösteriyorlar. Köy halkının tepkisi üzerine sondaj çalışmaları durdurulmuş. Bu anlamda biz çevreciler olarak hep köylülerin yanında olduk. Tekrardan yanlarında olduğumuzu göstermek üzere hem köylülerle bilgilerimizi paylaşmak hem de onlara destek olmak amacıyla köyü en yakın zamanda ziyaret edeceğiz. Siyasi iradenin de yörede yaşayanlara destek olması lazım. Bir başka deyişle ormanlara sahip çıkması gerekiyor. Siyasi irade altın arama çalışmalarına yeşil ışık yakarsa, köylülerinde tepkisi gecikmiyor” dedi. Öte yandan köylülerin talebi üzerine Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın da bölgeye gideceği ileri sürüldü.
Paylaş