Çevreciler umutlu...

Bayramiç’e bağlı Muratlar köyünde maden şirketlerinin 24 Ocak günü yapacağı ÇED raporu toplantısı öncesi yörede halkı bilgilendiren çevreciler, ÇED toplantısının başarısız olacağına inanıyor. Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Hicri Nalbant, gelecekten umutlu olduklarını bildirdi.

537
Çevreciler halkı bilinçlendirme amacıyla toplantılarına hız verdi. Maden arama çalışmaları kapsamında, 24 Ocak`ta Muratlar köyünde yapılacak ÇED bilgilendirme toplantısı öncesi çalışmalarına hız veren çevreciler, yöre halkını bilgilendiriyor.
 
Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Hicri Nalbant, 24 Ocak günü Muratlar köyünde olacaklarını belirterek; “Önce halkı bilgilendireceğiz. Altın işletmesi hakkında yurttaşlarımıza bilgiler vereceğiz. Ondan sonraki durum yurttaşların takdirine bağlı” dedi.
 
Nalbant, şunları söyledi; “Bugüne kadar kimi uygulamalarımızda 3 yerde 4 işletme de bu işi yaptık. Dört yerde de yöre halkı, köylüler ÇED halkı bilgilendirme toplantılarına katılmadılar. Burada ne olur? Biz burada da aynı şeyin olacağını tahmin ediyoruz, ama sonuç 24 Ocak ta belli olacak. Umutluyuz. Tüm birimlerimizle her yerde umutluyuz. Artık umutlu olmadığımız hiçbir yer kalmadı. Muratlar köyünde baştan farklı şeyler oluyordu ama şimdi umutluyuz.”
Paylaş