havadurum

Çevreciler Kitlesel Mücadele için atağa geçiyor

Kazdağları’nda yaşanan çevre felaketlerine karşı mücadelelerini sürdüren çevreciler, altın tekellerinin gerçek yüzünü ortaya çıkarmak için kitlesel çalışmalara başlıyor.

721
Altın tekellerinin talebi üzerine Ankara’da bir araştırma merkezi tarafından görevlendirilen anketörler, kapı kapı dolaşarak vatandaşların altın arama çalışmaları ile ilgili düşüncelerini alırken, çevreciler ise yanlı ve yönlendirici olarak değerlendirdikleri anket çalışmasına karşı boş durmayarak bir bildiri hazırladı. Hazırladıkları bildiriyi hem Çanakkale merkez hem de ilçelerde kapı kapı dağıtacak olan çevreciler, bazı altın tekellerinin başlattığı anket çalışması ile birlikte yanıltılmaya çalıştığı kamuoyunu, altın arama çalışmalarında doğanın zarar göreceği ve kullanılacak siyanürle çevre felaketini yaşanacağına dair bilgilendirecek. Altıncıların anket çalışmasına karşı yapılan bildiri “Çanakkale değerleri risk altında, sahip çıkılmalı” sloganıyla kent halkına dağıtılacak. Altın arama çalışmalarının yaratacağı olumsuzluklar hakkında kamuoyunun bilgilendirilmesi amaçlanan bildiri, kent merkezinde her noktaya bırakılacak. Kentin önde gelen isimlerinin de altın arama çalışmaları ile ilgili düşüncelerinin yer alacağı bildiri de ayrıca Kazdağları’nın eşsiz doğal güzelliklerinin de fotoğrafları bulunuyor. Çok uluslu altın tekellerinin altın arama çalışmaları ile ilgili anket düzenleyerek vatandaşları yanlış bilgilerle yönlendirdiğini ifade eden çevreciler, bu güne kadar mücadele ettikleri Çanakkale’de Kazdağları’nın yok olmasına ve çevre felaketlerinin yaşanmasına izin vermeyeceklerini dile getirdiler.
 
Çanakkale değerleri konulu bildiri hazırlığı içerisinde olduklarını belirten Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Hicri Nalbant; “Bildiri daha son şeklini almadı. Bu nedenle daha dağıtıma başlamadık. Bildirinin bir sayfasında Çanakkale’nin değerleri var. Ezine peynirinden tutun Lapseki şeftalisine kadar tüm değerlerimiz bu bildiride yer alacak. Ayrıca bu bildiride Çanakkale değerlerinin yok olmaması için kentin önde gelen isimlerinin söylediği sözler de bulunacak” dedi.
Paylaş