Çevreciler Kirazlı’ya odaklandı

Kirazlı Köyü’ne giderek altın madenciliği şirketine tepki gösterecek olan çevreciler, Çanakkale halkını uyararak broşür dağıttı.

599
 
İl merkezinde park halinde bulunan arabaların camlarına ‘Çanakkale suyuna sahip çık’ başlıklı broşür bırakan çevreciler, Çanakkale halkını çevre felaketine karşı duyarlı olmaya davet etti.
 
Kirazlı`da bugün gerçekleşecek olan ÇED toplantısına kent halkını davet eden Çevre Platformu üyeleri; “23 şubat Perşembe günü saat 14:00 da (öğleden sonra iki) Kirazlı köyündeyiz. Çok çok önemli bir buluşma yapacağız. Çanakkale’nin içme kullanma ve tüm zirai faaliyetlerinde kullandığı su kaynağımız Atikhisar Barajı (göleti) Altın Madenciliği Şirketinin tehditi altında. Atikhisar Göletinin ömrünü kısaltacak, onu ‘atık ve asit göletine dönüştürecek, kurşun, bakır, civa gibi ağır metallerle dolduracak tehdit artık yanı başımızda, çok yakında. Yöre köyleri ile birlikte Çanakkale Halkının buluşacağı Madenci Şirketlere karşı halkın duruşunu ve direncini göstereceği bu önemli gün, kitlesel olarak haykıracağız. Madenci şirket yöremizi terket…  Su hayattır… Halkız haklıyız kazanacağız… Perşembe günü saat 14:00 da Kirazlı Köyü’nün içinde, köy kahvesinin önünde toplanıyoruz. Anası, bacısı, çocuğu, eşi, dostu ile herkes orada, binlerce kişi oradayız” dediler.
Paylaş