havadurum

Çevreciler hukuk yolunda

Çevre felaketlerine karşı mücadelelerini sürdüren çevreciler, Halilağa Köyü ÇED raporuna dava açıyor. Çanakkale’de altın şirketlerinin ÇED raporlarına dava açmak için hazırlanan çevreciler, kesinleşen Halilağa Köyü ÇED raporu hazırlığında son aşamaya geldi.

342
ÇED raporlarına dava açmak için hazırlık-ların sürdüğünü be-lirten Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Hicri Nalbant, kesinleşen Halilağa Köyü ÇED raporuna 10 gün içerisinde dava açacaklarını söyledi. Nalbant; “Diğer ÇED raporları kesinleşmediği için dava açamıyoruz. Bunların kesinleşmesini bekleyeceğiz. Kesinleşir kesinleşmez bunlarla ilgili de davaları açacağız” dedi.
 
Çanakkale’de altın şirketlerinin ÇED raporlarına dava açmak için hazırlanan çevreciler, kesinleşen Halilağa Köyü ÇED raporu hazırlığında son aşamaya geldi. ÇED raporlarına dava açmak için hazırlıkların sürdüğünü belirten Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Hicri Nalbant, kesinleşen Halilağa Köyü ÇED raporuna 10 gün içerisinde dava açacaklarını ifade ederek; “ÇED ile ilgili davalar açılacak. Şimdiye kadar kesinleşen Halilağa ile Muratlar Köyü ÇED raporları var. Halilağa Köyü’nde kesinleşen rapor var. Bununla ilgili dava hazırlıklarımız sürüyor. Son aşamaya geldik. Önümüzdeki 10 gün içinde en geç davayı açmış olacağız. Diğer ÇED raporları kesinleşmediği için dava açamıyoruz. Bunların kesinleşmesini bekleyeceğiz. Kesinleşir kesinleşmez bunlarla ilgili de davaları açacağız” dedi.
Paylaş