havadurum

Çevreciler de ilk davayı açtı

Kazdağları`nda yaşanan çevre felaketlerine karşı mücadele eden çevreciler, ÇED raporlarını yargıya taşıyor. Çok uluslu altın tekellerine karşı yılmadan mücadelelerini sürdüren çevreciler, ilk davalarını açarak hukuki süreci başlattılar.

588
Çan ilçesine bağlı Halilağa Köyü ile Bayramiç ilçesine bağlı Muratlar Köyü ÇED raporları ile ilgili dava süreci başlatıldı. Çok uluslu altın tekellerine karşı yılmadan mücadelelerini sürdüren çevreciler, Halilağa ve Muratlar Köyü ÇED raporuna dava açtılar. Çanakkale Çevre Platformu dönem sözcüsü Hicri Nalbant, ÇED süreci kesinleşen yerlere dava açıldığını hatırlatarak; "Halilağa Muratlar altın bakır madeni ile ilgili ÇED iptal davası açıldı. Hukuki süreci yakından takip edeceğiz" dedi. Diğer ÇED raporlarının kesinleşmesiyle birlikte davaların açılacağı ifade edildi.
 
Çevre Komisyonu araştırmalara başladı
Kazdağları`nda yaşanan çevre sorunlarını araştırmak için kurulan çevre komisyonu ziyaretlerine start verdi. İl Genel Meclisi Çevre Komisyonu, Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Hicri Nalbant ile Kazdağları`na birlikte gitme kararı aldı. İl Genel meclis üyeleri Çanakkale Çevre Platformunu ziyaret etti.
 
Son gelişmelerle ilgili bilgiler alan meclis üyelerinin önümüzdeki günlerde Kazdağları`na inceleme gezisi düzenleyeceği öğrenildi.
 
Çanakkale Çevre Platformu dönem sözcüsü Hicri Nalbant; "Meclis üyelerini bilgilendirdik. Önümüzdeki günlerde Kirazlı ve Ağıdağı`na davet ettik. Oraya da gelecekler. Gezide bir kez daha yaşananları görmüş olacaklar" dedi.
Paylaş