havadurum

Çevreciler de ilk davayı açıyor...

Kazdağları’nda yaşanan çevre felaketlerine karşı mücadele eden çevreciler, ÇED raporlarını yargıya taşıyor. Çok uluslu altın tekellerine karşı yılmadan mücadelelerini sürdüren çevreciler, dava açmak için hazırlıklarını tamamlarken, Çan ilçesine bağlı Halilağa Köyü ile Bayramiç ilçesine bağlı Muratlar Köyü ÇED raporuna bugün dava açılacak.

613
Çan ilçesine bağlı Halilağa Köyü ile Bayramiç ilçesine bağlı Muratlar Köyü ÇED raporuna bugün dava açılacak. Çok uluslu altın tekellerine karşı yılmadan mücadelelerini sürdüren çevreciler, Halilağa ve Muratlar Köyü ÇED raporuna dava açmak için hazırlıklarını tamamladı.
 
Hazırlıkların tamamlandığını belirten Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Hicri Nalbant, kesinleşen Halilağa Köyü ile Muratlar Köyü ÇED raporuna bugün dava açacaklarını söyledi. Nalbant; “ÇED ile ilgili davaları açmaya başlıyoruz. Şimdiye kadar kesinleşen Halilağa ile Muratlar Köyü ÇED raporları var. Çevreciler olarak bu iki köyün ÇED raporu için dava açıyoruz. ÇED raporları için hazırlıklarımızı tamamladık. Herşey hazır. Halilağa ile Muratlar Köyü’ndeki madenler, Truva Bakır AŞ’nin işlettiği yerler. ÇED raporu ile ilgili ilk davayı bununla başlatıyoruz” dedi.
 
Diğer ÇED raporlarının kesinleşmediği için dava açamadıklarını kaydeden Nalbant, bunların kesinleşmesiyle birlikte diğer ÇED raporlarıyla ilgili de davaları açacaklarını dile getirdi.
Paylaş