havadurum

Çevreciler Çan mitingine kilitlendi

Çan Etili mitingi için kolları sıvayan Çanakkale Çevre Platformu üyeleri, halkı bilgilendirmek amacıyla iletişim masaları açtı,broşürler dağıttı. Kazdağları’nda yaşanan çevre felaketlerine karşı her platformda tepkilerini dile getiren çevreciler, 3 Haziran tarihinde Çan Etili`de düzenlenecek olan miting için hazırlıklarını sürdürüyor.

714
Kentte dün etkili olan sağanak yağışa bile aldırmayan çevreciler, Truva Atı’nın önünde stand kurarak broşür dağıtarak halkı mitinge davet ettiler. Kentin dört bir yanında dolaşıp miting ile ilgili hazırlıklar yapan çevreciler, miting ile ilgili detaylı bilgilerin yer aldığı broşürleri de dün vatandaşlara dağıttı. 4 gün broşür dağıtacak olan çevreciler, Kazdağları ve yöresinde yaşanan çevre felaketlerine karşı Çanakkalelileri duyarlı olmaya davet etti.
 
“Doğamıza yaşam alanlarımıza sahip çıkıyoruz”
Truva Atı önünde bir araya gelen KESK Çevre Komisyonu üyeleri, çok uluslu altın şirketlerine karşı mücadele eden çevrecilere destek verdi. KESK Çevre Komisyonu Sözcüsü Gökhan Top, halkın sahibi olduğu yer altı ve yerüstü zenginliklerinin, doğa düşmanı ve gözünü kar hırsı bürümüş kapitalist şirketlere peşkeş çekilemeyeceğini söyledi.
 
 
 
 
Kazdağları’nda yaşanan çevre felaketlerine karşı her platformda tepkilerini dile getiren çevreciler, 3 Haziran tarihinde Çan Etili de düzenlenecek olan miting için hazırlıklarını sürdürüyor. Kentte dün etkili olan sağanak yağışa bile aldırmayan çevreciler, Truva Atı’nın önünde stand kurarak broşür dağıttıkları halkı mitinge davet ettiler. Kentin dört bir yanında dolaşıp miting ile ilgili hazırlıklar yapan çevreciler, miting ile ilgili detaylı bilgilerin yer aldığı broşürleri de dün vatandaşlara dağıttı. 4 gün broşür dağıtacak olan çevreciler, Kazdağları ve yöresinde yaşanan çevre felaketlerine karşı Çanakkalelileri duyarlı olmaya davet etti.
 
“Halkımızı Çan mitingine bekliyoruz”
Kurulan stantta 4 gün boyunca vatandaşlara broşür dağıtacaklarını belirten Çanakkale Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Hicri Nalbant, çevre felaketlerine dur demek için halkı Çan mitingine davet etti. Nalbant; “Kazdağları bizim yaşam kaynağımız. Olmazsa olmazımız. Hatta sadece Çanakkale’nin de değil, Biga Yarımadası’nın yaşam kaynağıdır. Çok uluslu altın şirketleri altın çıkarmak için Kazdağları’nı delik deşik ettiler. Yakında da işletmeye geçecekler. Ormanlarımız, su kaynaklarımız tarım alanlarımız, zeytin alanları tehdit altındadır. Bu tehdidi önlememiz lazım. Bunun içinde fazla zamanımız kalmadı. Bugünler çok önemli. O nedenle Kazdağları’nın merkezinde Çan Etili de 3 Haziran Pazar günü saat 14.00 de miting yapacağız. Tepkimizi dile getireceğiz. Kazdağlarını, su kaynaklarını ve yaşam alanlarını kurtarmak için mücadele ediyoruz. Kazdağları’ndan su içen ve havasını soluyan ve beslenen herkesi Çan Etili’ye bekliyoruz. Araçlarımız Pazar günü saat 11.00`de eski garajın önünden kalkacaktır. Duyarlı tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz” dedi.
 
 
“Doğamıza yaşam alanlarımıza sahip çıkıyoruz”
Truva Atı önünde bir araya gelen KESK Çevre Komisyonu üyeleri, çok uluslu altın şirketlerine karşı mücadele eden çevrecilere destek verdi. KESK Çevre Komisyonu Sözcüsü Gökhan Top, 3 Haziran Çan Etili`de düzenlenecek olan mitinge destek vereceklerini söyledi.
 
Halkın sahibi olduğu yer altı ve yerüstü zenginliklerinin, doğa düşmanı ve gözünü kar hırsı bürümüş kapitalist şirketlere peşkeş çekilemeyeceğini belirten Top; “Kamu Emekçileri olarak yıllardır sürdürdüğümüz emek, demokrasi, eşitlik ve özgürlük mücadelesinin bir parçası olan çevre mücadelesini Çanakkale de örgütlü kesimlerle vermeye devam ediyoruz. Bu mücadele sadece kamu çalışanlarının değil toplumun tüm kesimlerinin insanca yaşaması için, soluduğumuz hava için, zehir solumamak için, temiz içme suyu içebilmek için, sağlıklı gıda tüketebilmek için, tarımın, hayvancılığın yok olmaması için, çocuklarımızın sağlıklı ve temiz ortamlarda yetişmesi ve sağlıklı bireyler olması için, doğadaki tüm canlıların özgür ortamlarında yaşayabilmesi için sürdürülen ve sürdürülmesi gereken bir mücadeledir. Kapitalist üretim modeliyle yapılacak tüm girişimler yerüstü ve yer altı kaynaklarının kirlenmesine, insana ve tüm doğaya zarar vermesine yol açacaktır. Çanakkale ve ilçelerinde içme suyu havzaları, tarım alanları, yaşam alanlarımız, hayvanlarımız yani bütün bir insanlığımız tehdit altındadır. Karşı çıkmazsak, dur demezsek tüm değerlerimiz kısa sürede yok olacaktır. Sağlıklı bir çevrede yaşamak anayasal hakkımızdır. Altın işletmeciliği faaliyetlerinde hiçbir kamu yararı yoktur. Halkın sahibi olduğu yer altı ve yerüstü zenginliklerimiz doğa düşmanı, gözünü kar hırsı bürümüş kapitalist şirketlere peşkeş çekilemez.
 
Kazdağlarını yaşatmak amacıyla verdiğimiz mücadeleye 3 Haziran Pazar günü Çan Etili beldesinde Çevre Platformu olarak yapacağımız mitingle devam ediyoruz. Mitingimize tüm halkımızı çağırıyoruz. Miting için eski otogar yanından ücretsiz araçlar saat 11`de hareket edecektir” dedi.
 
Paylaş