havadurum

Çevre Platformu, Vali Çınar ile görüştü

Çanakkale Çevre Platformu yönetimi, dün Çanakkale Valisi Ahmet Çınar`ı makamında ziyaret etti. Tanışma ziyaretine olmasına rağmen konu, Kazdağları`nda altın madenciliği ve termik santrallerdi.

559
Çanakkale Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Hicri Nalbant önderliğindeki heyetin, Vali Ahmet Çınar`ı makamında ziyaret ettiği ve ziyaret sırasında Çanakkale bölgesindeki altın madenciliği ve termik santraller noktasında brifing verdiği öğrenildi. Kazdağları ve bölgesinin ekosistemi üzerine Vali Ahmet Çınar`a bilgi veren Çevre Platformu heyeti, konuya hassasiyetle yaklaşılması gerektiği üzerinde durdu.
 
GSM ruhsatları ne olacak?
Çanakkale Valisi Ahmet Çınar`a, kendisinden önce görev yapan vali Güngör Azim Tuna`nın (Gayrı Sıhhi Müessese) GSM ruhsatlarını imzalamadığı ve çevre mücadelesinin bu anlamda önemli bir güç kazandığı üzerinde duran Çevre Platformu heyeti, benzer bir ilgi ve hassasiyeti Vali Çınar`dan beklediklerini dile getirdiler. Ruhsatların imzalanıp imzalanmayacağı yönünde soru soran heyete vali Çınar`ın cevabı ise; "Ruhsatlar konusunda aynı hassasiyet tarafımdan gösterilmektedir. Ancak hukuki kazanımlar ruhsatların imzalanmaması konusunda ayrı bir güç olacaktır" dediği öğrenildi.
 
Su havzaları brifingi
Çanakkale`de Ağı Dağı ve Kirazlı bölgesi başta olmak üzere Kaz Dağı ve yöresini de içine alan Biga Yarımadası`nın su havzalarının altın madenciliği ve termik santral faaliyetleri noktasında tehlikede olduğunu ifade ettiler. Çanakkale ve bölgesindeki su havzaları ile bu havzaları besleyen yeraltı ve yerüstü sularının geleceğinin altın madenciliği ve termik santrallerle karartılmaması gerektiği ifade edildi.
Paylaş