havadurum

Çevre mücadelesine devam

Çanakkale’de hafta sonu çevre mücadelesi konusunda çeşitli etkinlikler yapılacak. Cumartesi günü Prof. Dr. Beyza Üstün’ün de katıldığı su paneli gerçekleştirilecek. Su kaynaklarının ve su kaynaklarının nasıl kullanıldığı ile ilgili bilgilerin verileceği, yöremizdeki su kaynaklarını bekleyen tehlikelerin de anlatılacağı panele katılımın yoğun olması bekleniyor.

471
Çanakkale hafta sonunu dolu dolu geçirecek. Pazar günü “Türkiye’de sol ve ekoloji mücadelesi” başlıklı sunumu ile Ahmet İnsel Çanakkaleliler ile buluşacak. Yine Pazar günü Evciler Köyü’nde kadınlara yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirilecek.
 
Yarın Çanakkale Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilecek su paneli saat 14’te başlayacak. “Su hayattır” başlığı altında gerçek-leştirilecek panelde Yıldız Teknik Üniversitesi’nde öğretim görevlisi Prof. Dr. Beyza Üstün, Ege Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Osman Karababa ve Ziraat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Ahmet Atalık konuşmacı olarak katılacaklar.
 
Çanakkale hafta sonunu dolu dolu geçirecek. Yarın Çanakkale Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilecek su paneli saat 14’te başlayacak. “Su hayattır” başlığı altında gerçekleştirilecek panelde Yıldız Teknik Üniversitesi’nde öğretim görevlisi Prof. Dr. Beyza Üstün, Ege Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Osman Karababa ve Ziraat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Ahmet Atalık konuşmacı olarak katılacaklar. Su kaynaklarının ve su kaynaklarının nasıl kullanıldığı ile ilgili bilgilerin verileceği, yöremizdeki su kaynaklarını bekleyen tehlikelerin de anlatılacağı panele katılımın yoğun olması bekleniyor. Konuyla ilgili olarak Çanakkale Çevre Platformu’ndan yapılan açıklamada “Geleceğimize, havamıza ve suyumuza sahip çıkmak için bugün düzenlenecek panele tüm Çanakkalelileri davet ediyoruz” dendi.
 
İnsel Çanakkale’ye geliyor
Galatasaray Üniversitesi öğretim üyesi, yazar ve Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi kurucu üyesi Ahmet İnsel, 24 Mart Pazar günü Çanakkale’de düzenlenecek “Sol ve Ekoloji” söyleşisine katılacak. Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Çanakkale oluşumu tarafından düzenlenen söyleşide başlık “Türkiye’de Sol ve Ekoloji Mücadelesi” olarak belirlendi. Pazar günü Çanakkale Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Belediye Nikah Salonu’nda gerçekleştirilecek söyleşi saat 14:00`de başlayacak. Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Çanakkale Koordinatörü Oral Kaya, söyleşi ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında “Çanakkale ekolojik tahribatın çok yoğun yaşandığı, altın madenleriyle, kömürlü termik santrallerle mücadele ettiğimiz, suyumuzu ve toprağımızı korumaya çalıştığımız bir bölge. İnsan hakları ile doğanın hakları arasında doğrudan bağ kuracakları yeni bir siyaset, Türkiye’yi çok güzel yerlere taşıyabilir ve hatta vahşi kapitalizme gerçek bir cevap olabilir” dedi.
 
Evciler’de çevre etkinliği
Yarın Çanakkale’de Prof. Dr. Türkan Saylan Sosyal Tesisleri’nin üst katında Nikah Salonu’nda düzenlenecek etkinliğin ardından yarın da Bayramiç’in Evciler Köyü’nde kadınlara yönelik olarak bilgilendirme toplantısı düzenlenecek. Prof. Dr. Beyza Üstün’ün bizzat katılacağı bilgilendirme toplantısında Kazdağları’nın önemi, çevre mücadelesi ve çevre mücadelesinde kadınların önemi gibi konulara değinilmesi bekleniyor.
Paylaş