havadurum

Çevre Meclisi göz dolduruyor

Çanakkale’de çalışmalarıyla dikkat çeken Kent Konseyi Çevre Meclisi 2012 yılı birinci genel kurulunu gerçekleştirdi. Genel kurulda katılımcılara çevre meclisinin çalışmaları ile ilgili bilgiler verildi.

360
Çevre Meclis Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Murat Türkeş,  Çevre meclisinin çalışmaları hakkında bilgiler vererek çalışma gruplarının faaliyetlerini  katılımcılar ile paylaştı. Çevre meclisi Çanakkale yat limanı projesi ile ilgili çalışmaların hangi süreçlerden geçerek hazırlanan sonuç raporu ile ilgili bilgiler verildi. Çanakkale suyuna sahip çıkıyor konulu 2. Atikhisar kır şenliği hakkında bilgiler verildi. Kaz Dağı ve Biga Yarımadası Çalışma Grubunun çalışmaları ile birlikte, Kaz Dağı Belgeseli Çalışma Grubu’nun kuruluşuna ait bilgiler katılımcılar ile paylaşıldı.
 
 
Kent Konseyi Çevre Meclisi 2012 yılı birinci genel kurulu Çimenlik kalesi Deniz Müzesi Konferans salonunda yapıldı. Genel Kurula Belediye Başkan Vekili Oğuz Teoman, Çevre Meclisi Başkanı Prof. Dr. Murat Türkeş ve üyeler katıldı. Toplantı da faaliyet raporu ve çalışma grupları hakkında bilgiler verildi.
 
Çevre Meclis Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Murat Türkeş yaptığı konuşmada Çanakkale halkının temel hakkı olan "Su Hakkı" konusunda, kamuoyu yaratmak ve konuya dikkat çekmek amacı ile Çanakkale Kent Konseyi Çevre Meclisi Kaz Dağı ve Biga Yarımadası Çalışma Grubu`nun öncülüğü ve Çanakkale Çevre Platformu`nun önemli katkıları ile çeşitli kurum, dernek, vakıf ve meslek odalarının işbirliği ile 6 Mayıs 2012 Pazar günü "Çanakkale Suyuna Sahip Çıkıyor” konulu “2. Atikhisar Kır Şenliği" Kayadere Köyü Mesire alanında geniş bir katılımla gerçekleştirdiklerini ifade etti.
 
Çevre Meclisinin faaliyetleri ve çalışma gurupları hakkına bilgiler veren Prof. Dr. Türkeş şunları söyledi ; “Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO), Çanakkale İli, Merkez İlçesi, Barbaros Mahallesi, Kuruçeşme Mevkii`nde (Sarısığlar mevkii) yapmayı planladığı Çanakkale Yat Limanı için, 26 Ocak 2012 tarihinde Çanakkale Kent Konseyi`nin öncülüğünde Çanakkale Yat Limanı Projesi`nin `teknik` bir tanıtımı yapıldı. Bu toplantıda, Çanakkale Kent Konseyi ilgili tarafları bir araya getirerek, projeyi hazırlayan mühendislik firmalarından iki uzman aracılığı ile projenin genel tanıtımı yapılmış ve tartışmaya açılmıştır. Konuya ilişkin olarak ivedilikle kurulan Çanakkale Kent Konseyi Yat Limanı Projesi Çalışma Grubu tarafından "Çanakkale Yat Limanı Projesi Üzerine Görüşler" başlıklı bir değerlendirme raporu hazırlandı ve sonra rapor yerel ve ulusal basına dağıtıldı.”
Paylaş