havadurum

Çevre Komisyonu köylülerle konuşmaya gidecek

İl Genel Meclisi Çevre Komisyonu, Kazdağları’ndaki maden arama çalışmalarını araştırmak için girişimlerine başlıyor. Çevre felaketleri ile ilgili bir rapor hazırlamak için yol haritasını belirleyen komisyon, bugün itibariyle çevre sorunları ile ilgili hazırlayacağı rapor için bilgi ve belgeler toplamaya başlayacak.

499
İl Genel Meclisi Başkanı Ali Rıza Tekin, AKP Grup Başkan Vekili Nurkan Şanda, CHP Grup Başkanvekili Metin Öztürk ile MHP Grup Başkan Vekili Halil Rüştü Akgün’ün yer aldığı komisyon bugünden itibaren çeşitli sivil toplum kuruluşları ile bir dizi görüşme yapacak. Bu görüşmeler kapsamında toplanacak bilgi ve belgelerin ardından Kazdağları’na çıkarma yapacak olan komisyon üyeleri, çevrede bulunan köylerde yaşayan vatandaşlarla da irtibata geçecek.
 
İl Genel Meclisi’nin kurduğu özel komisyon Kazdağları için toplanmış ve önemli kararlar almıştı. Yapılan toplantıda AKP, CHP ve MHP Grup Başkanvekilleri, yaşanan çevre sorunlarını yerinde görmek için Kazdağları’na gitme kararı almıştı. Çevre felaketleri ile ilgili bir rapor hazırlamak için yol haritasını belirleyen İl Genel Meclisi Çevre Komisyonu, bugün itibariyle çevre sorunları ile ilgili hazırlayacağı rapor için bilgi ve belgeler toplamaya başlayacak. İl Genel Meclisi Başkanı Ali Rıza Tekin, AKP Grup Başkan Vekili Nurkan Şanda, CHP Grup Başkanvekili Metin Öztürk ile MHP Grup Başkan Vekili Halil Rüştü Akgün’ün yer aldığı komisyon bugünden itibaren çeşitli sivil toplum kuruluşları ile bir dizi görüşme yaparak bakanlığa sunulacak rapor için belgeleri toplayacak. Bu görüşmeler kapsamında toplanacak bilgi ve belgelerin ardından Kazdağları’na çıkarma yapacak olan komisyon üyeleri, çevrede bulunan köylerde yaşayan vatandaşlarla da irtibata geçecek.
 
Nalbant ile görüşecekler
İl Genel Meclisi Çevre Komisyonu, Kazdağları’nda yaşanan çevre felaketleriyle ilgili bilgi birikimi olan Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Hicri Nalbant ile bugün görüşecek. Kazdağları’ndaki altın arama çalışmalarının sona ermesi için başta köylüler olmak üzere siyasetçiler ve çevreciler ile birlikte yoğun bir çaba harcayan Nalbant’ın görüşlerini alacak olan Çevre Komisyonu üyeleri, ziyarette ayrıca bugüne kadar Kazdağları ile ilgili olan belgeleri isteyecek. İl Genel Meclisi Çevre Komisyonu’nun kendisi ile irtibata geçtiğini belirten Nalbant, 16 Temmuz tarihinde gerçekleşecek olan ziyarette maden arama çalışmalarıyla ilgili tüm ayrıntıları komisyon üyelerine ileteceğini dile getirdi.
Paylaş