havadurum

Çevre Günü kutlanacak

Tüm yurtta olduğu gibi Çanakkale’de de 5 Haziran Dünya Çevre Günü çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

592
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nce 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle organize edilen kutlama programı belli oldu.
 
5 Haziran 2012 Salı günü: saat 10.00`da 18 Mart Üniversitesi Süleyman Demirel Konferans Salonu’nda açılış töreni ile başlayacak olan etkinlikler kapsamında bilgiler veren Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri; “Çevreye yapılan yoğun baskılarla kirlenmenin sınır tanımadığı gerçeğinden hareketle yapılan ve çevre konusunda ilk konferans olan Stockholm 1972 deklarasyonu, ülkelerin, özellikle Birleşmiş Milletlerin daha sonraki çalışmaları için itici bir güç olmuştur. Birleşmiş Milletlerin; bu konferansın karar ve tavsiyelerinin uygulamaya geçirilmesi amacıyla yaptığı çalışmalar, sonuçta Birleşmiş Milletlerin öncülük ettiği " Dünya Çevre ve Kalkınma Komisyonu`nun " oluşturulmasını sağlamış ve çevre koruma konusunda globalleşmeyi şekillendiren bir hareketin başlamasına etken olmuştur. 5 Haziran 1972 tarihinde başlayan ve 10 gün süren bu konferansın başlangıç günü "DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ" olarak kabul edilmiş ve her yıl tekrarlanan Çevre Günleriyle dünya kamuoyunun yeniden bilinçlenmesine olanak sağlamıştır.
 
Bu kapsamda; tüm yurtta olduğu gibi İlimizde "5 Haziran Dünya Çevre Günü" nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlenmiştir. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce gerçekleştirilen kutlama programı çerçevesinde; 5 Haziran 2012 Salı günü: saat 10.00`da 18 Mart Üniversitesi Süleyman Demirel Konferans Salonunda Açılış Töreni yapılacak, saat 11.30`da Süleyman Demirel Konferans Salonu önünden başlayan ve Halk Bahçesinde sona eren Temiz Türkiyem Çevre Yürüyüşü gerçekleştirilecek, saat 18.30 - 19.30 arası Tiyatro Etkinliği. Pilav dağıtımı. Şişme Oyun Parkı, Ambalaj Standı. Çanakkale Anadolu Lisesi Proje Standı ve Tema Çevre Standının yer aldığı Çanakkale Belediyesi Çevre Pikniği düzenlenecek, saat 20.00"da Çağlar Kaynak Basketbol Sahasında Bilim Etik Spor Kulübü Jimnastik Gösterisi gerçekleştirilecektir.
 
6 Haziran 2012 Çarşamba günü; Saat 09.30`da Belediye Başkanlığı önünden servis kalkacak olan Çakab Katı Atık Düzenli Deponi Sahasında saat 10.00`da Çakab Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi Açılışı yapılacak, saat 19.00`da 18 Mart Kapalı Spor Salonunda Geleneksel Çevre Haftası Temiz Türkiyem Voleybol Turnuvası Final Maçı ve Ödül Töreni gerçekleştirilecektir.
 
7 Haziran 2012 Perşembe günü; Saat 17.00"da Valilik Binası önünden servis kalkacak olan saat 17.30`da Çanakkale Limanında Çanakkale Limanı Atık Kabul Tesisi Tanıtımı ve Atık Alım Gemisi Hizmet Açılışı yapılacak, saat 18.30`da Çanakkale Limanında Temiz Türkiyem Boğaz Turu düzenlenecektir.
 
8 Haziran 2012 Cuma günü; saat 19.00"da Güzergahı: Subay Orduevi Önü (Başlangıç). Kordon. Demircioğlu Caddesi. Belediye.   Stadyum. Valilik Önü (Bitiş)   olan Temiz Türkiyem Bisiklet Turu. saat 20.00"da Çağlar Kaynak Basketbol Sahasında Ay Power Jimnastik Gösterisi gerçekleştirilecektir.
 
9 Haziran 2012 Cumartesi günü; saat 17.00`da Özgürlük Parkında Temiz Türkiyem Uçurtma Şenliği,  saat 20.00`da Özgürlük Parkında Ay Povver Jimnastik Gösterisi gerçekleştirilecektir. Ülkemizde olduğu gibi tüm dünyada da çeşitli etkinliklerle kutlanan ve çocuklarımıza, yetişkinlere anlamlı mesajların verilmeye çalışıldığı bu günde halkımızın ilgi ve desteği beklenilmektedir” dediler.
Paylaş