havadurum

Çevre felaketi vekilleri şaşkına çevirdi

TBMM CHP Çevre Komisyonu üyeleri, Trakya Bölgesi’nde yaşanan çevre kirliğini yerinde inceledi. CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan’ın da aralarında bulunduğu TBMM CHP Çevre Komisyonu üyeleri, Çorlu Deresi’nde yaşanan çevre felaketi karşısında şaşkına döndü.

863
Sanayi atıklarından kaynaklandığı ileri sürülen Çorlu Deresi’nden Ergene Nehri’ne akan suyun siyah renge bürünmesi karşısında şaşıran muhalefet partisi milletvekilleri, her geçen gün artan çevre sorunlarına seyirci kalan AKP hükümetini de yaylım ateşine tuttu. Çorlu Deresi’nde gördükleri manzara karşısında şaşkına dönen CHP’li vekiller, gezinin tamamlanmasıyla birlikte yaşanan çevre sorunlarını bir rapor haline getirip TBMM’ye taşıyacak.
 
CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan’ın da aralarında bulunduğu TBMM CHP Çevre Komisyonu üyeleri, Çorlu Deresi’nde yaşanan çevre felaketi karşısında şaşkına döndü. Sanayi atıklarından kaynaklandığı ileri sürülen Çorlu Deresi’nden Ergene Nehri’ne akan suyun siyah renge bürünmesi karşısından şaşkına dönen muhalefet partisi milletvekilleri, her geçen gün artan çevre sorunlarına seyirci kalan AKP hükümetini de yaylım ateşine tuttu. Çorlu Deresi’nde gördükleri manzara karşısında şaşkına dönen CHP’li vekiller, gezinin tamamlanmasıyla birlikte yaşanan çevre sorunlarını bir rapor haline getirip TBMM’ye taşıyacak.
 
CHP’li vekillerden Trakya’ya çıkarma
Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, İstanbul Milletvekili Melda Onur, Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli ve Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan’ın yer aldığı TBMM CHP Çevre Komisyonu üyeleri, çevre sorunlarını tespit etmek için Trakya bölgesine çıkarma yaptı. Çorlu Deresi ve Ergene Nehri’nde bir takım incelemelerde bulunan CHP’li vekiller, gezi sırasında gördükleri çevre felaketleri nedeniyle şaşkına döndü. Bölgede bir dizi incelemeler yapıp, yöre halkının da görüşlerine başvuran CHP’li vekiller, inceleme gezilerinin ardından bölgede yaşanan çevre kirliliğini bir rapor haline getirecek.
 
Soydan; “Burada cinayet işleniyor, AKP seyrediyor”
İnceleme gezisi ile ilgili bilgiler veren CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, gezi sırasında gördükleri manzarayı bir felaket olarak nitelendirdi. Siyah bir renge bulanan Çorlu Deresi’nde çevre felaketi yaşandığına dikkat çeken Soydan; “Çorlu Deresi ve Ergene Nehri ile ilgili bir gezi organize ettik. Burada gördüğümüz manzara bir felaket. AKP’nin Türkiye’yi tek başlına yönettiği dönemde çevre felaketlerini hız aldığını görüyoruz. Hele Çorlu Deresi’nde yaşanılan çevre felaketlerini anlatmakla olmaz, görmek lazım. Bir dere bu kadar kokar mı? Yani kokudan durulacak gibi değil. Burada bir cinayet işleniyor ve bu cinayete AKP hükümeti de seyrediyor” dedi.
 
“Çorlu Deresi simsiyah akıyor”
Çorlu Deresi’nden Ergene Nehri’ne akan suyun sim siyah olduğunu ifade eden Soydan, yaşanan çevre kirliliğinin sanayi atıklarından kaynaklandığını ifade ederek; “Çorlu Deresi’nde meydana gelen kokudan durulmuyor. AKP hükümeti ile birlikte çevre sorunları her geçen gün artıyor. Çorlu Deresi, Ergene Nehri’ne akıyor. Çorlu Deresi şu anda simsiyah akıyor. Çok kötü bir koku var. Buradaki çevre kirliliği sanayi atıklarından kaynaklanıyor. Herhangi bir önlem alınmamış” diye konuştu.
 
Vekiller Angus çiftliğini de gezdi
TBMM CHP Çevre Komisyonu üyeleri, Çorlu’ya 12 km. uzaklıkta bulunan Şahpaz Köyü’nde kurulu olan Angus Çiftliği’ni de gezdi. Çiftlikte yer alan hayvanların eziyet çektiğini dile getiren Soydan şu şekilde konuştu: “Trakya’da angus çiftliği var. Ama baktığımızda burası çiftlik değil, çünkü angusların depolandığı yer burası. Çevre Komisyonu üyeleri olarak adı çiftlik denen yeri inceledik. Burada yaratılan çevre felaketini ve hayvanların burada çektiği eziyeti gördük. Çorlu’nun 1,5 kilometre yanına yapılacak olan Katı Atık Bertaraf Tesisi ile ilgili incelemelerde bulunduk. Şarköy’de bin megavatlık termik santral projesi var. Bununla ilgili halkın görüşlerini aldık.”
Paylaş