havadurum

Çevre duyarsızlığının bedeli acı oluyor

Bu fotoğrafta gördüğünüz poşetler, Ezine’de ölen bir hayvanın işkembesinden çıkarıldı. Bu fotoğrafta görülen, çevreye olan duyarsızlığın acı örneklerinden sadece biri. Aracın camından düşünmeden attığımız bir poşetin, neye yol açtığını gösteren bir tablo bu.

990
Ezine’de Sakız ırkı ıslah projesi kapsamında hayvancılık faaliyeti yürüten İbrahim Kumanlı isimli vatandaş, yolları atılan ya da meraya 3 kilometre uzaklıkta olan çöplükten uçan poşetlerin her yıl yaklaşık 10 hayvanı telef ettiğini ifade etti. Kumanlı, çevreye alın duyarlılığın artması gerektiğini ifade ederek, “çevreye atılan veya çok yakında bulunan Ezine çöplüğünden uçan bu poşetler ve farklı çöpler, kimse farkında olmasa da bazı canlılara zarar veriyor. Çevreye olan duyarsızlığımız nedeni ile başka canlılara zarar veriyoruz. Daha dikkatli olmalıyız. Yani bu sadece poşet konusu değil, poşet gibi çevreye duyarsızca atılan birçok madde, doğadaki canlılara zarar veriyor” dedi.
“Yetkililer daha hassas olmalı”
Ezine’de hayvancılık yapan, İbrahim Kumanlı isimli vatandaş, yetkilileri daha hassas olmaya çağırırken, hayvancılığın ekonomik anlamda zaten sıkıntılı bir süreçte olduğunu dile getirdi. Kumanlı, “Türkiye’de ekonomik şartlar nedeni ile hayvancılık yapmak oldukça zorlaştı. Zaten sıkıntılı bir süreçteyiz hayvancılık sektörü olarak, bir de buna hayvanların yoktan yere telef olmaları da eklenmemeli. Yetkilileri bu konuda daha duyarlı olmaya çağırıyoruz” dedi.
Büyükerol; “Konuyu araştıracağım”
Ezine Belediye Başkanı Halil Büyükerol, sadece araçların atmasından değil aynı zamanda Ezine çöplüğünden de uçuşan poşetlerin hayvanları telef etmesi nedeni ile yaptığı açıklamada, konuyu araştıracağını söyledi. Büyükerol, “Benim bildiğim kadarıyla çöplüğümüz mera alanında değil. Ancak bu konuyu hemen araştırmaya başlıyorum. Bu tür olayların yaşanmaması noktasında elimizden geleni yapacağız tabi ki” dedi.
Paylaş