havadurum

Cevatpaşa Halkı Merkez Ortaokulu’nu geri istiyor!

Cevatpaşa Mahallesi halkının, Kent Konseyi Cevatpaşa Mahalle Meclisi aracılığı ile yürüttüğü ve bünyesinde Merkez Ortaokulumu geri istiyorum Çalışma Grubu`nu kurduğu mücadelesi devam ediyor. Cevatpaşa sakinleri, mahallenin normal ortaokula ihtiyacı olduğu halde, Mustafa Kemal İlkokulunun karşısındaki binaya İmam Hatip Ortaokulu`nun taşınmak istemesine tepki gösteriyorlar.

756
 
 
Kent Konseyi Cevatpaşa Mahalle Meclisi`nde halkın talebi doğrultusunda kurulan Merkez Ortaokulumu Geri İstiyorum Çalışma Grubu eylemlerini sürdürüyor. Milli Eğitim yetkililerinden halen bir cevap alamayan mahalleli ve Ortaokulumu Geri İstiyorum Çalışma Grubu okul önündeki eylemlerini sürdürüyor. Önceki gün yine bir araya gelen mahalle halkı, ellerinde “Merkez Ortaokulu`nu geri istiyorum” yazılı kağıtlarla eylemlerini sürdürdüler. Eyleme Eğitim-İş Şube Başkanı Ahmet Mantaş ve Avukat Muharrem Erkek de katıldı. Eylemde ilk konuşmayı yapan Cevatpaşa Mahalle Meclisi Yürütme Kurulu Başkanı Şevket Ağan, “Hepinizin bildiği gibi 1968 yılından beri, Çanakkale`nin en önemli isimlerini yetiştiren, kentin ilk bağımsız ortaokulu olan Merkez Ortaokulu, deprem riski nedeni ile yıkılıp, yerine ise ayrı iki bina yapılmıştır. Bunlardan biri Mustafa Kemal İlköğretim Okulu olarak diğeri ise birinci katı Bilim ve Sanat Merkezi, ikinci ve üçüncü katları ise İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak hizmet vermektedir. Alınan yapı ruhsatından da anlaşılacağı üzere, yıkılan okulumuzun yerine Merkez Ortaokulu ve Merkez İlköğretim Okulu yapılacağını düşünen biz Cevatpaşa Mahallesi sakinleri daha okulumuzu kaybetmenin şokunu atlatmadan bir başka şokla karşılaştık. Okulumuzun ikinci ve üçüncü katı İmam Hatip Ortaokulu olarak hizmet vereceğini öğrendik. Mahalle halkı olarak tamamen tepeden inmeci bir anlayışla idarenin yaptığı bu uygulamayı kabul etmiyoruz. Gazi Ortaokulu kapasitesinin mahallemizin ihtiyaçlarını karşılamayacağını bilerek Çanakkale`nin toplumsal belleğinde Merkez Ortaokulu olarak yer etmiş okulumuzu, geri istiyoruz. Bu isteklerimiz kabul edilinceye kadar her gün 17:30`da okulumuz bahçesinde toplanmaya devam edeceğiz. Tüm Çanakkalelileri de bu eylemleri katılarak bu eylemlere destek vermeye çağırıyoruz” dedi.
 
 
“Sayın müdür ne diyecek?”
Eğitim İş Şube Başkanı Ahmet Mandtaş ise, “Milli Eğitim Müdürü sayın Zülküf Memiş bey siyasi bir kadro mu, yoksa gerçekten Çanakkalelilere hizmet etmek için atanmış bir kadro mu? Göreceğiz. Burada Cevatpaşa Mahallesi halkının mücadelesine nasıl bir cevap verecek? İstedikleri okulu iade edecekleri mi? Yaşayıp göreceğiz. Biz sayın İl Milli Eğitim Müdüründen şunu bekliyoruz; Cevatpaşa 20-25 bin kişilik bir mahalle, ve orta okulu yok. Üç tane ilkokul ve ama bir tane ortaokul yok. Gazi Ortaokulu bu kapasiteyi kaldırmıyor. 12 metre karelik dersliklerde ders yapıyor öğrenciler. İl Milli Eğitim Müdürü hiç pembe tablo yaratmasın ve Merkez Ortaokulu’nu halka iade etsin” ifadelerini kullandı.
 
“Demokrasi ile bağdaşmaz”
Kendisinin de Merkez Ortaokulu`nda okuduğunu, bu bahçede koşturduğunu hatırlatan Avukat Muharrem Erkek de “Günümüzde mahalle halkının istemediği bir şeyi zorla dayatmak demokrasi kültürü ile bağdaşmaz. Çanakkale`yi yönetenlerin de demokrasiyi saygıları varsa, Cevatpaşa Mahallesi sakinlerinin bu takdirini yerine getirmesi gerekir. Geldiğimiz noktada da ülkemizde hızla demokrasiden uzaklaşıyoruz. Dindar nesil yetiştirme projesi var maalesef. Halbuki demokrasilerde vesayet yoktur, özgürlük vardır. Burada biz de Merkez Ortaokulumuzun hayata geçmesini önemsiyoruz” dedi.
Paylaş