Cevatpaşa’da salon sıkıntısı

Çanakkale’ye yapılan Cevatpaşa İlköğretim Okulu`nun kapalı spor salonu ile toplantı salonu sorunu yaşanıyor.

573
Cevatpaşa İlköğretim Okulu`nun kapalı spor salonu ile toplantı salonunun olmaması tepkilere neden oldu. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, ziyaret ettiği okul gezilerine dün de kaldığı yerden devam etti. Cevatpaşa İlköğretim Okulu ile Özlem Kayalı İlköğretim Okulu`na ziyaret eden Başkan Gökhan, okullardaki bazı eksiklikleri yerinde tespit etti.
 
İlk olarak Cevatpaşa İlköğretim Okulu`nu ziyaret eden Başkan Gökhan, okul yöneticileri ve öğretmenlerle bir araya geldi. Ziyarette konuşan Başkan Gökhan, Çanakkale’ye yeni yapılan Cevatpaşa İlköğretim Okulu’nda yaşanan kapalı spor salonu ile toplantı salonunun eksikliğine dikkat çekerek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a da bazı göndermelerde bulundu. Yeni yapılan bir okulda kapalı spor ve toplantı salonunun düşünülmemesini eleştiren Başkan Gökhan; “Sporculara verilen yemekte bir konuşma yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, okullara spor salonu yapacaklarını ifade etti. Dedim ki, günaydın sayın Başbakan. Eski okullarla ilgili bir şey söylemek yanlış olur. Ama Çanakkale dört dörtlük bir Cevatpaşa İlköğretim Okulu yapıyorsun. Bunu planlarken, bu çocukların bir spor salonuna ya da toplantı salonuna ihtiyacı olabileceğini düşünmek gerekiyordu. Bir okul yapıyorsunuz ve bu okula spor salonu ve toplantı salonu yapmıyorsun. Şimdi bir kapalı spor salonu ara dur. Bu okul yapılmadan önce bunların planlanması gerekiyordu. Bundan sonraki yapılacak okullarda bunun ön plana alınması gerekiyor” dedi.
 
Gökhan’dan yer önerisi
Kapalı spor salonu ile toplantı salonu sorununun yaşandığı Cevatpaşa İlköğretim Okulu için yer önerisinde de bulunan Başkan Gökhan; “Okulun aşağısında belediyenin bir arsası var. Bu alan belediyeye ait. Bu alanın kullanımı için yer tahsisi yapılabilinir diye düşünüyorum. Yeşil alan burası, imarlı bir alan değil. Bir bölümü yeşil olarak kullanılır. Bir bölümüne ise toplantı salonu ve spor salonu yapılabilinir. Büyük çaplı yapılmasına gerek yok. Yeter ki öğrenciler burada spor yapabilsin. Çok fonksiyonlu olur. Sadece öğrencilere hitap etmez burada yaşayan vatandaşlara da hitap eder” diye konuştu.
 
Öte yandan Cevatpaşa İlköğretim Okulu ziyaretinin ardından Özlem Kayalı İlköğretim Okulu`na giden Başkan Gökhan, bu ziyaretinde de bazı eksiklikleri yerinde tespit etti. Okul yöneticileri ve öğretmenlerle bir görüşme yapan Başkan Gökhan, öğrencilerle de uzun süre sohbet etti.
Paylaş