havadurum

Cevat Öncü kimdir? CHP’nin Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü’nün hayatı ve siyasi kariyeri

CHP, 2024 yerel seçimleri için Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Cevat Öncü’yü açıkladı. Peki, Cevat Öncü kimdir? Cevat Öncü kaç yaşında, nereli? Cevat Öncü’nün siyasi yaşamı nasıl şekillendi? İşte Cevat Öncü hakkında merak edilenler…

1403

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 2024 yerel seçimleri için 126 belediye başkan adayını daha duyurdu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, yaptığı açıklamada, Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Cevat Öncü’nün belirlendiğini söyledi. Cevat Öncü, Samsun’da tanınan bir isim. İnşaat mühendisi olan Öncü, Samsun Akademik Odalar Birlikteliği (SAOB) Dönem Koordinatörü ve Sözcüsü olarak da görev yaptı. Cevat Öncü, CHP’den Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmadan önce de 2019 yerel seçimlerinde aday adaylığını açıklamıştı. Cevat Öncü, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışacak. Peki, Cevat Öncü kimdir? Cevat Öncü kaç yaşında, nereli? Cevat Öncü’nün siyasi yaşamı nasıl şekillendi? İşte Cevat Öncü hakkında merak edilenler…

Cevat Öncü kimdir?

Cevat Öncü, 1965 yılında Samsun’un Çarşamba ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Çarşamba’da tamamladı. 1988 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi’nden mezun oldu. 1990 yılında Samsun’a döndü ve inşaat mühendisi olarak çalışmaya başladı. 1992 yılında kendi inşaat firmasını kurdu. 1995 yılında evlendi ve iki çocuk babası oldu.

Cevat Öncü’nün siyasi yaşamı

Cevat Öncü, siyasete CHP’de başladı. 1999 yılında CHP Çarşamba İlçe Yönetim Kurulu Üyesi oldu. 2002 yılında CHP Samsun İl Yönetim Kurulu Üyesi ve İl Sekreteri seçildi. 2004 yılında CHP Samsun İl Başkanı oldu. 2007 yılında CHP Samsun Milletvekili Adayı oldu. 2009 yılında CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu. 2010 yılında CHP Samsun İl Başkanlığı görevinden istifa etti. 2011 yılında CHP Samsun Milletvekili Adayı oldu. 2014 yılında CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu. 2019 yılında CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı oldu. 2024 yılında CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu.

Cevat Öncü’nün vizyonu

Cevat Öncü, Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak, Samsun’u daha yaşanabilir, daha modern, daha demokratik, daha katılımcı, daha çevreci, daha sosyal, daha kültürlü, daha üretken, daha girişimci, daha eğitimli, daha sağlıklı, daha mutlu bir kent yapmak için çalışacağını söyledi. Cevat Öncü, Samsun’un potansiyelini ortaya çıkarmak, Samsun’un sorunlarını çözmek, Samsun’un hizmete susamış insanlarına hizmet götürmek için projeler hazırladığını belirtti. Cevat Öncü, Samsun’un geleceği için CHP’nin emek, adalet ve özgürlük ilkelerine bağlı kalarak, Samsun halkının desteğiyle başarılı olacağına inandığını ifade etti.

(Saim Tunçman)

Paylaş