Cevap veren çıkmadı!...

ÇTSO Ekim ayı meclis toplantısı rutin gündem maddeleriyle toplanmıştı. Ancak Meclis Üyesi Tamer Balçık’ın sorduğu soru, ortamı bir anda değiştirdi. ÇTSO Meclis Üyesi Tamer Balçık’ın Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın Çanakkale ziyareti sırasında gerçekleşen gizli toplantının ayrıntılarının açıklanmasını istedi. Altıncı firma temsilcilerinin yanı sıra AKP Milletvekili Mehmet Daniş’in ve AKP İl Başkanı Muzaffer Kutlu’nun da katıldığı toplantıda nelerin konuşulduğunu ise kimse bilemedi.

495
ÇTSO Yönetimi toplantının konusu ve içeriği hakkında bilgilerinin olmadığını söyleyerek, yönetimden katılan tek kişi olan Berkin Akol’a pas attı. Ancak Berkin Akol’da toplantıya son anda girdiğini ve ne konuşulduğun-dan haberdar olmadığını söyledi. Toplantıya katılan Berkin Akol: “Ben toplantının son dakikalarına müdahil oldum, konuyu bilmiyorum” dedi. ÇTSO Genel Sekreteri Sema Sandal ise toplantı organizasyonunun ve katılımcı isimlerin Bakanlık tarafından belirlendiğini ÇTSO’nun toplantı hakkında bilgisi olmadığını söyledi.
 
Önceki gün Vali Tuna’nın da işaret ettiği gibi, altıncı firmaların Ankara ayağının yaptığı işler böylece yine sır olarak kalmış oldu. Vali Tuna’ya Gayri Sıhhi Müessese izni için bastıran firmaların konuyu Bakan Çağlayan’a aktarmış olma ihtimali üzerinde durulurken, böyle kapalı bir toplantının ÇTSO çatısı altında yapılmasına ise kimse bir anlam veremedi...
Paylaş