Cenal Enerji`ye bir şok daha

Karabiga`da bir süredir devam eden termik santral tartışmasında bir gelişme de Edirne`de yaşandı. Edirne Bölge İdare Mahkemesi kararı da Cenal Elektrik Üretim A.Ş. aleyhinde oldu.

1353
Karabiga`da kurulu bulunan ve Alarko firmasının iştiraki olan Cenal Enerji`ye ait termik santralde yeni gelişmeler yaşandı. Cenal Enerji aleyhine açılan ÇED iptal davasında verilen “ÇED yürütmenin durdurulması” kararı üzerine önce KAP`a (Kamuoyu Aydınlatma Platformu) açıklama yapan Alarko, ardından da Edirne Bölge İdare Mahkemesi`ne başvurdu.
 
Cenal Enerji, ÇED iptal davasında verilen “yürütmeyi durdurma” kararını Edirne Bölge İdare Mahkemesi`ne taşıdı. Ancak, “Ret” kararı çıktı. Edirne Bölge İdare Mahkemesi`nde yaptığı itiraz reddedilen Alarko-Cengiz ortaklığı`na ait Cenal Elektrik Üretim A.Ş.`nin bundan sonra nasıl bir strateji izleyeceği ise merak konusu.
 
Daha önce ÇED yürütmeyi durdurma kararı veren mahkemenin önümüzdeki günlerde toplanarak ÇED iptal kararını görüşmesi bekleniyor. Buradan çıkacak olası bir ÇED iptal kararının ardından ise Cenal Enerji ya yatırımını durduracak, ya da yeni bir ÇED sürecine girişecek. Cenal Elektrik Üretim A.Ş`nin Karabiga`daki faaliyetini askıya aldığı da öğrenildi.
Paylaş